2020 lakker mod enden, og selvom året ikke blev som ventet, så skal mange helt sikkert have friske bobler i glassene i morgen aften, når året rinder ud. Tre af byens vinforretninger giver her deres bud på årets bobler. Der er både til Dronningens Nytårstale og 24.00.

Vinspecialisten Fredericia

Hos Vinspecialisten i Fredericia har mange et overflødighedshorn af vine klar til morgendagens rolige nytårsfejring. Helle Svanborg Pedersen er sammen med sit team klar til at hjælpe. Skulle du kigge forbi, så har de åbent til 13.00 den 31.12.2020. Der er også hos alle vinhandlere gode muligheder for at købe en værtsgave, hvis man skal ud til en mindre sammenkomst.

Vinspecialisten i Fredericia er klar med friske bobler til 13:00 den 31.12.2020

Deutz Classic  champagne, fås også som semi sec 
Normalpris 399,- tilbudspris 299,- 

Huset Deutz & Geldermann er grundlagt af William Deutz og Pierre Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne. William Deutz og Pierre Geldermann lagde fra starten en linie, hvor kvaliteten var det primære, en linie, der siden er blevet fulgt op af den nuværende direktør André Lallier, oldebarn af William Deutz. Således har Deutz, siden grundlæggelsen af “Syndicat des Grandes Marques de Champagne” i 1882, været et aktivt medlem af denne eksklusive organisation bestående af de 20 bedste huse, kendt for deres kvalitet i både Frankrig og resten af verden, hvor der nydes luksuschampagner. Samtlige vine produceres med største omhu. Alle champagner produceres f.eks. udelukkende af most fra første pres. Huset Deutz nægter at indføre masseproduktionsmetoder, idet man anser dem for uforenelige med det traditionelle håndværk, der er nødvendigt til fremstilling af store champagner. Med Louis Roederers overtagelse af Maison Deutz i 1993 fik man tilført den nødvendige kapital, der sikrer, at man til stadighed kan lave Champagne af en kvalitet, der retfærdiggør Deutz’ position blandt de allerbedste huse i Champagne.

Flot gylden farve med et grønt skær. Frisk og blomsteragtig duft med mandelaroma. Ren og rig smag, smuk fylde, krop, finesse og cremet smag. Ekstremt elegant finish, som fuldendes af en let perlen.

Amour de Deutz Blanc de Blanc champagne 
Normalpris 1649,- tilbudspris 1499,- 

Huset Deutz & Geldermann er grundlagt af William Deutz og Pierre Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne.

William Deutz og Pierre Geldermann lagde fra starten en linie, hvor kvaliteten var det primære, en linie, der siden er blevet fulgt op af den nuværende direktør André Lallier, oldebarn af William Deutz.

Således har Deutz, siden grundlæggelsen af “Syndicat des Grandes Marques de Champagne” i 1882, været et aktivt medlem af denne eksklusive organisation bestående af de 20 bedste huse, kendt for deres kvalitet i både Frankrig og resten af verden, hvor der nydes luksuschampagner.

Samtlige vine produceres med største omhu. Alle champagner produceres f.eks. udelukkende af most fra første pres. Huset Deutz nægter at indføre masseproduktionsmetoder, idet man anser dem for uforenelige med det traditionelle håndværk, der er nødvendigt til fremstilling af store champagner.

Med Louis Roederers overtagelse af Maison Deutz i 1993 fik man tilført den nødvendige kapital, der sikrer, at man til stadighed kan lave Champagne af en kvalitet, der retfærdiggør Deutz’ position blandt de allerbedste huse i Champagne.

Amour de Deutz er husets prestigechampagne, som kun laves i de absolut bedste årgange. Druerne kommer udelukkende fra 100% Grand Cru marker fordelt på 60% fra Le Mesnil sur Oger, 35% fra Avize og 5% fra Villers Mamery.

NYETIMBER Blanc de Blanc 
Normalpris 549,- tilbudspris 499,-

Engelske bobler i verdensklasse? Ja da! Nyetimbers vinmarker deler med ligheder med nogle af de bedste i verden. Jord rig på kalk og sandsten er god grobund for vinrankerne i det sydlige England. Klimaet gør, at druerne modner langsomt, så de opnår en perfekt balance i syre og modenhed, kompleksitet og finesse. Når klimaforandringerne samtidig gør, at mere klassiske vinområder ofte oplever problemer med for høje temperaturer og de mere nordliggende vinområder – ikke kun i England – får gavn af de højere temperaturer, så er der absolut grund til at udvide sin vinøse horisont.

De historiske spor på Nyetimber rækker helt tilbage til 1086, hvor gården bliver nævnt i The Domesday Book, som var normannernes grundlag for skatteopkrævning i det land, de erobrede 20 år tidligere, efter Slaget ved Hastings i 1066. Der skulle dog gå mange år endnu, før de første druer blev plantet. Det gjorde de først i 1988, hvor tre af de mest klassiske druer til produktion af mousserende vin fik hjem i den sydengelske jord – Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Eric Heerema overtog gården i 2006 og ansatte de to nuværende winemakers.

Nyetimber bruger kun håndplukkede druer fra egne marker, som Head Winemaker og Winemaker, Cherie Spriggs og Brad Greatrix, personligt inspicerer. Parret, som også er gift, anvender den klassiske Methode Traditionelle i produktionen af vinene, som lagres i længere perioder for at udvikle kompleksitet.

Siden de tre har produceret de mousserende, sydengelske vine, har de vundet anerkendelser verden over og taget sejren et utal af konkurrencer, hvor vinene er blevet blindsmagt og bedømt af nogle af verdens mest berømte vineksperter.

Flot gylden farve og lette bobler. Du bliver mødt af lækre friske citrus og blomsternoter, der leder videre til en fyldig note af briochebrød.

Vinoble Fredericia v/Dennis Kappel

Hos Vinoble i Fredericia står Dennis Kappel klar fra morgenstuden og klar til at hjælpe med at finde årets vine og ikke mindst boblerne til dagen. Han lukker butikker kl.13.00

Vinoble i Fredericia v/Dennis Kappel er klar med bobler frem til 13:00

Louis Roedrer Brut Premier ( Kåret til Verdens bedste non-Vintage 2020)

399 ,- normalpris 465,-

Brut Premier laves på 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 20% Pinot Meunier fra 40 forskellige parceller. For at sikre en god kontinuitet i stilen er Brut Premier lavet af seks forskellige årgange, hvoraf ca. 10% kommer fra Louis Roederers berømte Réserve. Vinen gæres på flaske i 3-4 år, og dosagen, d.v.s. den sukkerlikør, der tilsættes, når gæringen på flaske er slut, udgør ca. 10-11 g. pr. liter. Efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning.

Brut Premier har en stor, umiddelbar og frugtrig bouquet. Her finder man eksotiske karakterer af honning, vanille, mandler og ristet brød og samtidig en delikat og kompleks finish. En meget spændende harmoni mellem kraft, fyrighed og blødhed. Vinen er perfekt som aperitif på grund af sin friskhed og finesse. Dens gode struktur og fylde gør den også velegnet til fjerkræ, fisk, skaldyr og faktisk også til ikke for søde desserter.

Raventos De Nit Rosé Cava

199,-

De Nit Rosé 2017, Conca del Riu Anoia, er lavet på biodynamiskdyrkede Xarel.lo (38%), Macabeo (30%), Parellada (26%) og Monastrell (Mourvèdre) (6%) fra vinmarkerne La Plana, La Barbera og Viader, plantet fra 1974 til 2000 (druesammensætningen kan variere efter årgangen). Under høsten bliver druerne håndplukket i små kasser og bliver sorteret første gang i vinmarken. Efter gæring blev basisvinen modnet i 6 måneder på sit lie (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter gæret 18 måneder på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken. Den flotte roséfarve opnås ved at lade det røde skind fra druen Monastrell være med i nogle få timer, inden den første gæring.

De Nit Rosé har en flot elegant, sart pink farve. I duften finder man toner af wienerbrød, hasselnødder og en sart aroma af hindbær til sidst. I smagen er den frisk og sprød, med en god balance mellem tørheden og frugten og god kompleksitet i eftersmagen. Det er en meget elegant og festlig mousserende rosé, både serveret alene eller sammen med skaldyr- eller fiskeretter.

De Venoge Champagne Demi-Sec til kl. 24.00

399,-

De Venoges kerne-champagne. Altid godt scorende hos journalisterne. Bl.a. 91 points i Wine Spectator – Guld ved International Wine Challenge.

Mange franskmænd mener, at “de Venoge” producerer den bedste NV Brut Champagne, der overhovedet kan købes for penge – men de har jo også forstand på champagne!

Det er en meget let skummende og velafbalanceret champagne (med delikate bløde bobler) der er produceret på 50% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier og 25% Chardonnay.

Intet skønnere kan serveres før maden.

Fredericia Vinhandel

Hos Fredericia Vinhandel står Henrik Petersen og personale klar til at guide dig til aftenens vine og bobler, når år 2021 skal fejres i optimismens tegn.

Banfi Rosa Regale Brachetto D’Acqui D.O.C.G. 2019

150,-

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi blev ved VinItaly 2010 kåret som “Bedste italienske vineri” – det var tolvte gang på sytten år at Castello Banfi løb med denne flotte titel!

Denne vin er dyrket af 100% Brachetto d’Acqui druer, der er dyrket i Acqui Terme i Piemonte området i Italien.

Det er en vin med lys rubinrød farve, intens og frugtig duft, blød, frisk og sød smag af bær og mandler samt en behagelig og vedvarende eftersmag.

Den er særdeles velegnet til frugtkage, jordbær og de fleste desserter. Men prøv den også som aperitif eller som en “efter-middagen-forfriskning”.

Denne vin er drikkemoden nu.

Champagne Tradition, Demi-Sec fra Jean Pernet

275,-

Jean Pernet Tradition Demi-Sec

Sød champagne, velegnet til frugtige desserter.

Champagne-huset Jean Pernet ligger i Mesnil Sur Oger i hjertet af Champagne. Vingården har været i familiens eje gennem generationer og er i dag på næsten 40 hektar med marker i flere kommuner. Generation efter generation har bidraget aktivt i udviklingen af såvel vingården som egenproduktionen. Vinstokkene er gennemsnitligt over 30 år gamle, og der høstes manuelt. Vinifikation og opbevaring sker i temperaturregulerede kældre, og vinene sælges dels på hjemmemarkedet og dels i mange andre lande både i og uden for Europa.

Fra Jean Pernets kalkrige vinmarker i Epernay produceres denne publikumsvenlige og uhyre pleasende Champagne, hvor man virkelig får meget Champagne til prisen. Der er tale om Jean Pernets Tradition Demi-Sec Champagne, som er omkring to år undervejs. Den lysgule farve efterfølges af en elegant duft med noter af gule æbler, pære, nødder og hvide blomster. I smagen er den afrundet med en lækker og elegant mousse, delikat sødme samt en forfriskende middellang eftersmag. Det er en charmerende, afbalanceret og vanedannende Champagne, der med dens afrundede stil og diskrete sødme er en imponerende intro-Champagne til folk, der gerne vil lære mere om Champagne-områdets unikke kvaliteter.

Vve Fourny & Fils Monts de Vertus Extra Brut Champagne Premier Cru

599,-

En Mousserende vine fra Champagne Premier Cru, Champagne, Frankrig. Fremstillet på Chardonnay. Denne vin har 21 undertoner af træ-frugt noter.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer