EFTERÅRSFERIE: Uge 42 betyder for mange familier i Trekantområdet, at sommeren forlænges med en uge sydpå. Måske skal destinationen også nydes i lejet bil, og her oplever GF Forsikring, at det kan give anledning til usikkerhed.

Mallorca, Gran Canaria og Cypern byder på lidt ekstra varme og sol, inden vinteren for alvor sætter grå spor herhjemme. Måske vil man leje bil, og så melder stressen sig for mange: 

Man står der i hotellets lobby eller i en travl ankomsthal i lufthavnen og bliver præsenteret for papirer og spørgsmål om forsikring. Hvad skal man svare? For man vil jo gerne være på den sikre side.

– Vi anbefaler, at man er opmærksom på selvrisikoen, når man står med forsikringspapirerne på lejebilen i udlandet, fortæller Pia Golsche Knappe, leder af GF TrekantOmrådet, der har kontoreri Erritsø og Billund.

Undgå dobbeltforsikring
I de fleste tilfælde er udlejningsbilen kaskoforsikret, tyveriforsikret og ansvarsforsikring, når man lejer bil inden for EU. Men du kan blive præsenteret for en ekstra forsikring for at slippe for selvrisiko, udlejningsfirmaet vil nemlig gerne tjene ekstra.

– Rejseforsikringen her hos os i GF dækker op til 10.000 kr. i selvrisiko på en lejet bil, motorcykel, knallert og scooter. Og da selve billejen jo også er en post i feriebudgettet, så kan man overveje at spare netop selvrisikoforsikringen, uddyber Pia Golsche Knappe.

Forsikring af dig selv
Det er ikke kun udlejningsbilen, der kan få skrammer, når hårnålesving og bjerge forceres på årets efterårsferie under sydlige himmelstrøg. Går det rigtig galt, og kommer du selv til skade er både rejseforsikring og ulykkesforsikring også nødvendig.

– Vi ved desværre, at mange fortsat bevidst eller ubevidst glemmer rejseforsikringen, og det kan få store konsekvenser, hvis det der skulle have været en afslappende ferie ender med trafikuheld eller et andet uheld, som kræver lægehjælp og måske indlæggelse, fortsætter Pia Golsche Knappe.

Kræver tilskadekomsten fx et ambulancefly hjem til Danmark, så kan det koste flere hundrede tusinde kroner, og det betaler hverken den danske stat eller ferielandet, fx koster det i omegnen af 500.000 kr. at blive fløjet hjem fra Grand Canaria. Det blå kort giver nemlig kun ret til hjælp på samme vilkår som borgerne i det land, man befinder sig i og det vil sige ikke hjemtransport.

Det anbefales på det kraftigste, at man hjemmefra får et overblik over ens forsikringer – dels for at undgå dobbeltforsikret i forhold til lejebil, dels for at finde ud af, hvordan og om man er dækket, hvis man bliver syg eller kommer til skade i det land, man rejser til, oplyser GF Forsikring.