Forside Fredericia Få et gratis sundhedstjek

Få et gratis sundhedstjek

DEL
Det flotte nye indgangsparti på Fredericia Sundhedshus (Foto: Claes Andersen)
Det flotte nye indgangsparti på Fredericia Sundhedshus (Foto: Claes Andersen)

Den 21. november danner Fredericia Sundhedshus rammen for en eftermiddag i sundhedens tegn fra kl. 13-17

I år rykker vi sammen, når der er International Lungedag og Verdens Diabetesdag, og tilbyder dig tjek og sundhedssamtale, der kan være med til at forebygge udviklingen af sygdomme og forbedre livskvaliteten.

Mange mennesker er i risiko for at udvikle både KOL og diabetes, og mange har sygdommene uden, at de ved det. Derfor inviterer aktører i sundhedshuset, foreninger og frivillige indenfor til sundhedstjek og gode snakke. Ud over et gratis sundhedstjek, kan du også høre om forskellige tilbud, kurser og muligheder, du eventuelt kunne have gavn af.

Type 2 diabetes er den mest udbredte diabetestype i Danmark og KOL er den mest udbredte lungesygdom. Men for begge sygdomme gælder, at det kan gøre en stor forskel, hvis diagnosen stilles tidligt. Derfor kan du den 21. november få lavet en risikotest, få målt dit blodtryk, høre om de tilbud og muligheder, der findes, hvis du har diabetes.

Du kan også få lavet en lungetest, for at få tjekket, om du skulle have KOL, og der vil være mulighed for at få en snak om tilbud vedr. medicin, rygning, kost og motion.

Det er Apoteket, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, frivillige fra KOL-netværk og motionsfællesskaber og sundhedspersonale fra GenoptræningsCentret, der står bag initiativet.