Nu får syddanske fødevarevirksomheder en ekstra hjælp til at udvikle nye klimavenlige fødevarer sammen med fødevaregiganten Coop og Danmarks grønne tænketank CONCITO.

Erhvervshus Sydjylland og Brobygning Middelfart leder lige nu efter fødevarevirksomheder med ambitioner om at producere mere klimavenligt.

Udvælges man til forløbet med Coop og CONCITO får man adgang til at prøve sin ide af i markedet sammen med forretningsudviklingseksperter.

“Måske ligger der nogle idéer ude i virksomhederne, som bare skal kvalificeres lidt, og det er her, vi gerne vil hjælpe med udviklingen,” siger Lene Lawaetz fra Brobygning Middelfart.

Produktionen af fødevarer koster dyrt i klimaregnskabet, og en reduktion af CO2-trykket gennem nye bæredygtige produktionsformer eller produkter vil bidrage betragteligt til et bedre klima. Også blandt forbrugerne er der en voksende efterspørgsel på klimavenlige fødevarer.

“Der er ingen tvivl om, at alle brancher kommer til at bidrage til at nå de ambitiøse klimamål, som er sat for Danmark og snart også for EU, og derfor vil dansk klimavenlig mad også være noget, som kan eksporteres til den øvrige verden,” vurderer projektchef Andreas Cæsar Møller Jensen fra Erhvervshus Sydjylland.

Deltagende virksomheder får viden om grøn omstilling fra eksperter, og de får feedback fra markedet, fordi de endelige idéer også bliver lagt på Coops platform for crowdfunding, Klimafunding. Platformen bygger på konceptet omkring crowdfunding, som er en måde, hvor man rejser penge til et projekt gennem små og store bidrag via internettet.

Nåleøjet til finansieringen

Inden man kommer så langt, skal man dog igennem nåleøjet. Det er Erhvervshus Sydjylland og Brobygning Middelfart, som står for udvælgelsen af de 5-10 virksomheder, som derefter skal arbejde med deres idé på tre workshops.Vi er vant til at arbejde med fødevarevirksomheder, som udvikler produkter. Vi har en lang række af virksomheder i vores tilskudsprogrammer, og derfor er det oplagt at være med i det her partnerskab, siger Andreas Cæsar Møller Jensen, projektchef fra Erhvervshus Sydjylland.

“Det er ikke afgørende, hvor langt man er i processen. Men man skal være indstillet på at give den gas på 3 workshops,” forklarer Lene Lawaetz, direktør Brobygning Middelfart.

De 3 workshops afvikles i henholdsvis Middelfart 15. september, Århus 23. september og som online videomøde 22. oktober.

Samarbejdet mellem Brobygning Middelfart, Erhvervshus Sydjylland og Coop Crowdfunding er et led i optakten til Klimafolkemødet 2020 i Middelfart, der afvikles fra 3.-5. september.

Yderligere info

For at kunne deltage
Kravene for at deltage er det er en fødevarerelateret dansk virksomhed, og at virksomheden er motiveret for at arbejde for at blive mere klimavenlig.Man ansøger på denne hjemmeside:

Fødevarer koster dyrt i C02
Produktion af fødevarer medfører udledning af drivhusgasser. I EU står fødevareproduktionen og fødevareforbruget for mellem 22-31 procent af EU-medlemsstaternes samlede udledninger.

Kilde: Landbrugsstyrelsen

Fakta om organisationerne

Erhvervshus Sydjylland
Hos Erhvervshus Sydjylland har du som virksomhed direkte adgang til attraktive projekter og programmer samt sparring fra topkvalificerede forretningsudviklere, der hjælper dig med at bringe din virksomhed videre.

Brobygning Middelfart
Brobygning Middelfart udvikler, hjælper på vej og fornyer projekter, idéer og arrangementer. Brobygning Middelfart er et samarbejde mellem flere erhvervsforeninger og Middelfart Kommune, som sammenhar til formål at udvikle og styrke attraktivteten i Middelfart og omegn.

Coop Klimafunding er en del af Coop Crowdfunding
For 152 år siden gik forbrugerne sammen for at sikre gode forhold og fødevarer til alle. I dag bringer Coop Crowdfunding forbrugere og virksomheder sammen for at skabe nye varer. Derfor er Coop Crowdfunding andelsbevægelsen i version 2.0. Med Coop Klimafunding fokuseres der særligt på bedre fødevarer.

CONCITO, Danmarks grønne tænketank
Danmarks grønne tænketank CONCITO blev stiftet den 1. september 2008. CONCITOs formål er at medvirke til en lavere udledning af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning. Dette er stadig Concitos hovedfokus, men samtidig anerkendes nødvendigheden af at se klimaudfordringen som en integreret del af en lang række andre ressource- og bæredygtighedsdagsordner.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer