De Orange Haller er et populært mødested for gadeidrætten i Fredericia og bruges af ca. 200 børn og unge hver dag. For at gøre stedet endnu mere attraktivt har Fredericia kommune sammen med DGI Underground igangsat en ny uddannelse for frivillige, som skal munde ud i 30 såkaldte Gamemakere, der skal være med til at styrke miljøet i hallerne.

I den forgangne weekend fik De Orange Haller sit første hold Gamemakere, som består af 16 unge under 18 år og ni unge over 18 år med baggrund i forskellige gadesportsdiscipliner.

Uddannelsen, der er foregået som weekend-undervisning af to omgange i oktober, har bl.a. budt på førstehjælp, konflikthåndtering, pædagogik og teknikøvelser inden for skateboard, løbehjul etc., og de unge er blevet undervist af både lokale og DGI Undergrounds instruktører.

”De Orange haller og de unge brugere har været meget spændende for os at arbejde med. Her er i forvejen en rigtig sund kultur at bygge på, og de unge, der har været med på Gamemaker Akademiet, er gode repræsentanter for den store kapacitet, der findes i gadeidrætten. Satsningen på et program, som dette, er stærkt set af Fredericia Kommune, fordi det aktiverer og accelererer de mange unikke ressourcer, der ligger hos rigtig mange gadeidrætsudøvere. Nu står De Orange Haller med et stærkt hold Gamemakere, der kan løfte en lang række nødvendige og spændende opgaver. Det kan være alt fra god orden og sikker færdsel på ramperne til undervisning af nye brugere og afvikling af events og nye initiativer, som skal til, for at stedet forbliver attraktivt”, siger projektleder Martin Kjærgaard fra DGI Underground, DGI’s afdeling for gadeidræt, som har været ansvarlig for uddannelsesweekenderne.

Gamemakerne vil være synlige i deres nye trøjer i hallerne, hvor de vil tage godt imod nye brugere og besøgende. I 2015 vil de også være med til at arrangere og afvikle forskellige events og være synlige på de sociale medier med videoer og billeder med tips og tricks.

På billedet ses de voksne gamemakere, iført deres nye let genkendelse trøjer, som de vil have på når de er aktive i hallerne.

(Foto: Fredericia Kommune )