På mandag afholdes der byrådsmøde i Fredericia. Et af punkterne på dagsordenen er, om borgervejlederen skal skrives ind i styrelsesvedtægten, da Enhedslisten har bragt forslaget op. Forud for mødet fortæller det tidligere byrådsmedlem, Inger Nielsen, at hun er bekymret for retssikkerheden.

Der har været skrevet spalte op og spalte ned omkring den uvildige borgervejleder i Fredericia Kommune, siden AVISEN den 11. februar kunne berette om, at Jesper Gottlieb har været til en tjenstlige samtale med kommunaldirektøren, HR-chefen og chefen for Jobcentret.

Det seneste kapitel i den sag er, at Jesper Gottlieb officielt har fået en skriftlig advarsel, og det har fået Inger Nielsen til at undre sig.

– Hvem har givet advarslen? Jesper er ansat af byrådet. I min tid i byrådet har jeg haft den opfattelse, at han er ansat af byrådet, og det er derfor dem, der skal give Jesper en advarsel, og ikke forvaltningen, siger hun.

Ifølge Inger Nielsen har der i den forgange byrådsperiode, hvor hun var valgt for DF og blandt andet sad i Social- og Beskæftigelsesudvalget, ikke indgivet klager omkring Jesper Gottlieb. 

– Derfor er jeg bekymret for borgernes retssikkerhed. Jesper har udført det arbejde han skal, og får ros for det af dem, der bruger ham. Alle de henvendelser, der har været til Jesper, viser at der er brug for ham. Man kunne måske i stedet bede forvaltningen passe deres arbejde, for så kommer der ikke så mange henvendelser, siger Inger Nielsen.

I forbindelse med byrådsmødet mandag den 21. marts har Inger Nielsen en opfordring.

– Jeg synes, at vi skal møde op igen før byrådsmødet og vise vores utilfredshed, og i stedet for at blive siddende i byrådssalen, så synes jeg vi skal rejse os og udvandre, når der ringes ind, forklarer Inger Nielsen.

I og med, at Inger Nielsen ikke længere sidder i byrådet, er hun ikke informeret om sagen udover, hvad der bliver bragt i pressen. Hun ser derfor frem til Dansk Folkepartis generalforsamling den 23. marts.

– Jeg håber, at jeg kan få svar på nogle spørgsmål der. Den her sag synes jeg lugter slutter Inger Nielsen.

1 KOMMENTAR

Kommentarsporet er lukket