Den lokale totalleverandør af el, vand, varme og internet har meddelt, at samtlige husstande i Trekantområdet skal have fibernet. Det besluttede bestyrelsen i juni måned, hvorefter man afsatte en milliard kroner til opgaven.

Planen til at få det til at ske er på plads, og teknikerne er nu gået i gang med arbejdet.

”Vores ambition er, at 100 procent af Trekantområdet skal være dækket af fibernet. For at nå målet mangler vi i dag omkring 50.000 adresser,” siger Pernille Johannessen, der er forretningsudviklingsdirektør i EWII Koncernen.

I dag har 105.000 borgere i Trekantområdet adgang til EWIIs fibernet, men resten ønsker man altså også at få med. Dagligt skal EWIIs montører tilslutte en ny adresse, indtil målsætningen er nået.

Fibernet kan give højere hastigheder og stabilitet (Foto: Arkiv)

”Helt praktisk har vi 43 teknikere i marken, så det siger sig selv, at det kommer til at tage lidt tid at nå til de 50.000. Derfor er vi nødt til at planlægge det, og gøre det smart,” siger Pernille Johannessen og fortsætter:

”Vi får mange forespørgsler på, hvornår vi kommer til bestemte områder, og det kan jeg godt forstå. Og vi kommer, så hurtigt vi kan. Men vi følger den plan, vi har lagt, og skal naturligvis nok melde ud i god tid, hvilke adresser, der står for at blive opkoblet,” forklarer hun.

Arbejdet vil blive udført i etaper, og hver gang en ny etape starter, vil de berøte adresser blive meldt ud. Det går under mottoet “Fiber i alt til alle”:

”Vi glæder os til, at alle borgere får fiber, fordi vi tror på, at det gør hverdagen nemmere for dem. Men vi ruller også fiber ud til alt og alle, fordi vi mener, det gør Trekantområdet stærkere som område – erhvervslivet får et løft og ting som telemedicin og fjernundervisning bliver understøttet af en god fiber-infrastruktur. Så der er også en samfundsmæssig vinkel,” siger Pernille Johannessen.

Første etape varer indtil nytår, og herefter vil de næste adresser på listen blive meldt ud. Fordelen ved fibernettet er især, at det er mere stabilt og væsentligt hurtigere på både upload og download, end kobberbaserede internetløsninger. Der er således tale om en betydelig forbedring for kunderne, set i forhold til teknologiens muligheder.

Ifølge DR’s løbende medieanalyser er antallet af seere der streamer deres indhold voksende. På den baggrund vil internettet som distribution af tv-indhold også vokse fremadrettet, hvorfor EWII’s planer om at udrulle fibernettet også kan få betydning for deres salgsmuligheder i fremtiden.

http://www.fcfredericia.dk