Eventyrhuset har i løbet af året arbejdet målrettet med nærhed til naturen via hverdagsaktiviteter, der involverer naturen som en minibiotop fra Friluftsrådet med en masse insektvenlige planter. I den forbindelse blev daginstitutionen tirsdag tildelt Friluftsrådets Grønne Spirerflag, og det blev markeret ved en flaghejsningsceremoni.

Det var ikke en normal tirsdag i Eventurhuset på Prangervej. Fra klokken 10:00 og frem til 11:00 var der flaghejsningsceremoni som følge af institutionens målrettede arbejde med nærhed til naturen, som er en vigtig del af institutionens DNA.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I forbindelse med overrækkelsen af Friluftrådets Grønne Spirerflag var formand for Uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen (Venstre) til stede i Eventyrhuset og holdt en tale, hvor hun blandt andet sagde:

“Det sjove ved naturen er, at vi kan lege, løbe, klatre, dufte og røre. Ude i den friske lufte bliver man helt sikkert, glad og træt. Undersøgeler viser, at man bliver klogere og friskere ved at være udenfor, så det er glædeligt. I Fredericia Kommune har vi fokus på, at børn og unge får brugt naturen, og det er jeres aktiviteter her med til at understøtte.”

Lasse og Michael er ansvarlig for projektet med Friluftsrådet. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN talte i forbindelse med besøget i Eventyrhuset med Lasse Kondrup, der er ansvarlig for projektet med Friluftsrådet sammen med kollegaen Michael.

“Det går ud på, at vi har gennemført projekt Friluftrådet, hvor vi har haft fokus på naturaktivteter og på den måde gør man sig fortjent til at kunne hejse spirerflaget,” siger Lasse og fortæller om, hvad børnene synes om at være udenfor:

“Børnene elsker det, de kommer ud og fordyber sig på en anden måde end de gør indenfor.”

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Selvom Eventyrhuset nu har fået Friluftrådets Grønne Spirerflag som følge af deres aktivteter, er der også andre fokusområder i børnehaven.

“Vi er ikke en særlig naturbørnehave. Vi har også motorik og yoga eksempelvis, og i løbet af året har vi forskellige temaer,” fortæller Lasse.

Om Grønne Spirer:

Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner og dagplejere. Med ordningen ønsker vi at støtte og synliggøre institutionernes arbejde for en grønnere hverdag.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN


Naturen er livsbekræftende, spændende og lærerig, og med inspirerende kurser og velskrevet materiale motiverer Grønne Spirer de voksne til at tilbyde børnene flere naturoplevelser.

I Grønne Spirer er der fokus på udeliv, natur og miljø samt en grøn og sund hverdagskultur i institutionerne.
Alle kan være med i Grønne Spirer og få del i kurser og materiale. For at modtage Det Grønne Flag skal institutionen dog opfylde nogle særlige krav.
Læs om Grønne Spirers kriterier her

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Grønne Spirer afholder kurser hvert forår og efterår. Alle er velkomne på Grønne Spirers kurser.
Læs om kurserne her

Grønne Spirer samarbejder med kommuner, som ønsker en grøn hverdagskultur i institutioner og blandt dagplejere.
Læs hvordan her

Annonce til uge 37 + 39 https://www.f-i-c.dk/50-aars-jubilaeum