Mandag er der lagt op til en folkefest af de helt store i Fredericia, når Fyn Rundt besøger Gammel Havn med 50 bevaringsværdige sejlskibe. Når skibene kommer til byen står EventC, med Ulrich Nicolaisen i spidsen, klar til at give både sejlerne og Fredericia en stor oplevelse.

Det er anden gang, at Fyn Rundt besøger Fredericia, og ja, det kan da lyde lidt mærkeligt, at et sejlads der handler om at komme Fyn rundt, at det skal stikke af til Jylland, men det gør det – og her stod EventC med det samme klar til at stable en folkefest på benene.

“Vi blev kontaktet af Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe, der havde et ønske om i år at prøve at besøge nogle af de byer der ligger tættest på Fyn, og der ligger vi jo godt i Fredericia”, fortæller direktør i EventC, Ulrich Nicolaisen.

“Derfra var der mange ting der skulle cleares, før end at vi kunne sige ja tak til det store tilbud, som det er at få Fyn Rundt til Fredericia. Men helt fra starten har vi mødt en kæmpe stor velvilje fra Fredericia Kommune, fra ADP og Kanalbyen”, siger Ulrich og fortsætter:

“De har alle lige fra starten været meget positive omkring hele projektet, og derfor var vi hurtige til at melde retur med et stort ja tak, til det der forhåbentlig skaber en masse liv i Kanalbyen og hele området omkring Gammel Havn”.

Hvor mange gæster forventer I, at der kommer?

“Vi kan se fra nogle af de andre steder, at hvis vejret er godt, så er der mellem 8.000 og 12.000 gæster, men vi har sat målet lidt lavere nu når det er første gang, så vi håber på at der kommer omkring 6.000 gæster til Fyn Rundt i Fredericia”, svarer Ulrich Nicolaisen.

Hvilket arbejde kræver det?

“Det kræver meget, det er klart. Eksempelvis er der blevet opstillet flere badevogne, for de to bademuligheder der er, det er lige lidt for lidt til de 600 besætningsmedlemmer der kommer i havn på mandag”, fortæller Ulrich og fortsætter:

“Og så er der også et stort arbejde i at sikre, at pladsen hele tiden er ren og pæn. Der får vi heldigvis hjælp af 6. Juli Garden, der vil gå og rydde op løbende, så vi giver vores gæster et godt indtryk”.

Hvad er forhåbningerne med alt det her?

“Der er mange forhåbninger med hele det her projekt, men det allervigtigste er at give vores gæster en rigtig god oplevelse, når de mandag besøger Gammel Havn og Kanalbyen for at se de mange flotte skibe”, lyder det fra Ulrich, der fortsætter:

“Vi håber at skabe en god stemning, en folkefest. Der er massere af gratis aktiviteter hele dagen – og så er det jo også gratis at komme ned og se skibene, hvor også man kan komme ombord på de fleste og få en endnu større oplevelse med hjem”.

http://www.detskerifredericia.dk/indhold/fyn-rundt-2019
Annonce.