Europabevægelsen laver forskellige gratis arrangementer om EU i Fredericia den 23. september, som Fredericias borgere kan deltage i.

Europabevægelsen er en tværpolitisk organisation, som har eksisteret siden 1948, og som ønsker at skabe mere EU-debat i befolkningen. Målet er, at vi alle får viden om de dagsordener, som betyder noget for os i hverdagen, eksempelvis fælles indkøb af vacciner, prisen på mobil-data og forurening i luften. Den 23. september laver organisationen en række arrangementer i Fredericia for at sætte gang i mere dialog om vores fremtid i EU.

Tilmeldingen er senest den 22. september, for at deltage på ungdomsuddannelser og virksomhedsbesøg. Det foregår på www.europabevaegelsen.dk/arrangementer.

10.00-11.00: TVIS (tilmelding nødvendig)

Fjernvarme i trekantområdet er et omfattende samarbejde på tværs af kommunegrænser og lokale virksomheder, der sikrer, at du kan tage varmen for givet. Europabevægelsen inviterer til besøg hos TVIS, som er med til at sikre høj forsyningssikkerhed af fjernvarme ved at udnytte lokale energiressourcer så effektivt og miljøhensynsfuldt som muligt.

Adresse: Tonne Kjærsvej 11, 7000 Fredericia

13.15-14.15: HTX Fredericia (tilmelding nødvendig)

Europabevægelsen tager samtalen med de unge på HTX om EU-Kommissionens prioriteter, og hvordan de unge ville prioritere. Alle øvrige borgere er inviterede med.

15.30-17.00: Rådhuspladsen

Europabevægelsen inviterer til samtale om Europas fremtid på Rådhuspladsen. Der vil være gratis kage og kaffe.

19.00-19.30: Streetfood

Hvornår blev EU grundlagt? Hvor mange danske Europa-parlamentarikere er der? Det er den slags spørgsmål, Europabevægelsen inviterer til EU-quiz om på Streetfood.

Adresse: Gothersgade 32, 7000 Fredericia