Forside Danmark EUC Lillebælts direktør fylder 60 år

EUC Lillebælts direktør fylder 60 år

DEL

EUC Lillebælts direktør, Lars Middelboe, fylder 60 år tirsdag den 14. maj. Hans karriere på EUC Lillebælt startede i 1992, hvor han blev ansat som administrationschef efter en fortid hos Nykredit.

”Dengang, jeg blev ansat, hed skolen ’Fredericia-Middelfart Tekniske Skole’. Skolen havde på daværende tidspunkt 200 årselever og 40 fastansatte.  Vi udbød kun metaluddannelserne og transportuddannelserne. I dag har vi knap 1000 årselever og 160 fastansatte, og der er kommet en del uddannelser til.”

I 2006 søgte Lars Middelboe stillingen som direktør, da den daværende direktør skulle på pension.
”Jeg søgte stillingen på lige vilkår med alle andre interesserede – og fik den. Dengang stod skolen over for en ny reform, så tidspunktet for et direktørskift var meget passende.”

Lars Middelboes 27 år på EUC Lillebælt har budt på mange milepæle, som han er særlig stolt af: ”Mange nye uddannelser er kommet til, og på kursusområdet er vi eneudbyder på flere uddannelser. Industriområdet er vokset meget de seneste år, i 2017 blev vi udpeget som national videnscenter inden for Procesteknologi, og skolens transportafdeling er blandt de største i Danmark. I 2017 fik vi endelig vores skolehjemsgodkendelse efter at have kæmpet for den i 25 år.”

De seneste år har Lars Middelboe fokuseret på at kunne følge med samfundets udvikling. ”Jeg vil gerne sørge for, at skolen klarer denne svære periode med store besparelser og samtidig har mulighed for at blive ved med at udvikle sig.”

Det er vigtigt for Lars Middelboe, at EUC Lillebælt er den foretrukne skole blandt kunderne, at yde virksomhederne den nødvendige service og opfylde elevernes behov. 

Der har blandt andet været behov for et større skolehjem og eget gymnasiemiljø til HTX-eleverne. I år har EUC Lillebælt derfor udvidet skolehjemmet med 47 værelser, så der i alt er 127 enkeltmandsværelser. ”Og så forventer vi, at den nye HTX-bygning står færdig til august i år.”

Som direktør er det hans fornemste opgave at ’styre forretningen’, som han selv udtaler. ”Jeg er tal-nørd og følger med så godt som muligt. Men jeg brænder også særligt for at give erhvervsuddannelserne et bedre image, for det er vigtigt, at flere vælger en erhvervsuddannelse. Hvis udviklingen bliver ved, er jeg sikker på, at Danmark vil mangle mange tusinde faglærte om bare ganske få år – og samfundet har virkelig brug for faglært arbejdskraft.”

Lars Middelboe kan ikke kun skrive direktør på CV’et – med alderen er far og farfar blevet vigtige titler på hans livs CV. Når der er tid, er det friske gåture og rejser med familien, der prioriteres.

Selvom han ikke fokuserer på alderen, er det underligt at fylde 60 år: ”Jeg synes alligevel, det er lidt underligt, fordi jeg går ind i et årti i mit liv, hvor mange går på pension. Samfundsmæssigt er jeg jo ved at være en ældre mand,” siger han med et grin.

Lars Middelboe fokuserer meget på EUC Lillebælt og sit arbejde: ”Jeg er rigtig glad for mit arbejde og håber at kunne indfri de forventninger, der er til mig,” afslutter han.

Annonce Kom til 1. maj i Tøjhuset

DEL