Hos EUC Lillebælt er der fart på. Flere og flere unge vælger en erhvervsuddannelse – og så har virksomhedskonsulenterne travlt som aldrig før, fortæller Uddannelseschef Hugo Brund Nielsen. 

På får år er EUC Lillebælt gået fra 250-300 lærlingekontrakter om året til nu at have omkring 500. En flot udvikling, der skyldes hårdt arbejde, slår Uddannelseschefen fast.

“Det er fordi, at vi oplever, at mange virksomheder står overfor en brændende platform, i kraft af at de har medarbejdere der er 50+, og at de derfor skal have lavet et generationsskifte”, siger Hugo Brund Nielsen og fortsætter:

“Det vil vi gerne være med til. Vi har intensiveret på vores virksomhedskonsulenter. I deres arbejde hjælper de også virksomhederne til at blive godkendt til lærlinge, samt at lave det gode match mellem et ungt menneske og virksomheden. Der er også en masse omkring økonomi, som virksomhedskonsulenterne kan hjælpe med”.

Hos virksomhederne er det ofte de administrative opgaver der følger med det at have en lærling, der afholder virksomhederne. Det er slut nu, i hvert fald hvis det står til EUC Lillebælt, det meget gerne hjælper til. De har ansat virksomhedskonsulenter der er behjælpelige på mange forskellige områder – og de bliver taget godt imod.

“Vi er blevet taget rigtig godt imod. Der er mange virksomheder der har svært ved at afsætte tid til administrationen og godkendelsen. Det er ikke den primære opgave for virksomhederne. Deres primære opgave er jo at tjene penge. Med hjælp fra vores virksomhedskonsulenter er flere virksomheder parate til at åbne op, for de vil jo gerne tage deres del af ansvaret med at uddanne ny faglært arbejdskraft”, fortæller Hugo.

“Vi har virkelig intensiveret fokus på det her område. Gør man 5-8 år tilbage var det ikke noget vi skænkede den store tanke, men vi bliver også mere og mere serviceorienteret. Der er selvfølgelig også kommet gang i hjulene. Der er fulde ordrebøger og mangel på arbejdskraft. Jeg har selv ansvar for Tranport- og Logistik, hvor der mangler 2.500 chauffører. Der skal laves faglærte jobs, ikke bare folk med stort kørekort”, slår han fast.

Er det kun de unge eller?

“Der er meget fokus på at på opkvalificeret. Det er ikke kun blandt de unge, men også blandt de voksne. Det er folk der er ansat som ufaglærte, der vælger at blive faglærte. Der er gode tilskudsmuligheder, som vi selvfølgelig også kan hjælpe med at skabe et overblik over”, svarer Hugo.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer