Corona sætter endnu engang en stopper for EU-aktiviteter. Denne gang er det et topmøde, der ikke kan lade sig gøre at afholde planmæssigt i Bruxelles. Det melder formand for Det Europæiske Råd, Charles Michel. I stedet bliver der tale om et videomøde, hvor EU’s ledere skal tale om vacciner.

Der har været store udfordringer i udrulningen af EU’s vaccinestrategi – og det er de problemer, de 27 statsledere skulle have mødtes for at diskutere i Bruxelles. Men en stigende smitte i en række medlemslande betyder, at Charles Michel ikke finder det forsvarligt at afholde mødet fysisk.

Flere EU-lande har ytret en kritik af EU’s vaccinestrategi, der på ingen måde har leveret vacciner til medlemslandene som forventet. Blandt andet gik Danmark sammen med Grækenland, Tjekkiet og Østrig om at sende et fælles brev til Præsident for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen. Du kan læse brevet her.

En række andre lande har også været ude med riven efter EU’s vaccinestrategi. Østrig, Tjekkiet, Bulgarien, Kroatien, Letland og Slovenien har alle været med til at skrive et formelt brev, der ytrer en meget stærk kritik.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer