På Fredericia AVISEN er den politiske redaktør genstartet, han er i fuld gang med at smide de overflødige kilo – og det kræver lidt, hvis ikke man har lavet madpakken hjemmefra. Men heldigvis slog vi vejen forbi BarZiska, hvor det er meget let at finde en sund og mættende frokost.

Når der på Fredericia AVISEN er ferie, således det kun er Kulturredaktøren og den politiske redaktør tilbage, så kommer der et spænd i hvilken mad der bliver foretrukket til frokost. Kulturredaktøren nyder gerne at sætte tænderne i en burger, kebab eller andet godt – hvor den politiske redaktør ikke har helt så mange kalorier at forære væk til frokost, eller for den sags skyld nogen andre måltider.

Men mandag var dagen, hvor det lykkedes at kombinere det nemme, hurtige og lækre – for i Vendersgade ligger BarZiska, hvor sund mad er i fokus.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Bag disken står Cecilie Davidsen fra Middelfart, der hjælper indehaver Franziska her i sommeren. Hun så et opslag på facebook – og ja nu står hun bag disken og leverer sund mad til Fredericianerne.

Hvordan tager folk imod jer, når de kommer ind? Er de lidt overraskede, måske?

“Det synes jeg ikke, folk er for det meste klar over hvad de går ind til, men der er da enkelte der bliver overraskede. Men vi bliver taget rigtig godt imod”, fortæller Cecilie og fortsætter:

“Vi har jo et koncept med at lave alt fra bunden, og kunderne er glade for alt den kærlighed vi putter i vores mad. Det synes jeg at kunne mærke, også selvom jeg kun har været her et par uger. Folk er meget positive”.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg skal erkende, at det er mit første besøg hos BarZiska, jeg ved ikke hvorfor jeg ikke har kigget ind, for de har været her et godt stykke tid efterhånden. Men efter mit første besøg, så kan jeg love at det i hvert fald ikke blev det sidste.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Kulturredaktøren besluttede sig hurtigt: Han skulle have en pulled beef sandwich, med en bearnaise-mayo. Et ikke overraskende valg af Kulturredaktøren. Selv hoppede jeg på en Club Sandwich med kylling – noget der skulle puttes direkte ind i min app, så jeg kan holde styr på kalorierne, og her vinder BarZiska endnu engang mit hjerte. Ud for hver ret står der anført hvor mange kalorier den indeholder, endnu en god måde at træffe det sundere valg på.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Jeg tror ikke jeg lyver, hvis jeg siger det var en Kulturredaktør i svime efter hans første bid. En saftig grovbolle fra Hjertebageriet, fyldt med en blanding af kød og bearnaise-smag, det er en sikker vinder.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Selv er jeg dybt imponeret også. Oftest er en sandwich med kylling meget kedelig, intetsigende og de minder alle sammen om hinanden. Men denne skiller sig ud – og kun på den gode måde. Igen er der stor ros til bollen, men især den hjemmelavede karrydressing smagte himmelsk.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Der skal lyde et stort tak for mad – og på gensyn. En himmelsk frokost, til en god pris – og et sundt alternativ.

http://www.detskerifredericia.dk/indhold/fyn-rundt-2019