I Trekantområdets Festuge, der kulminerer på Kulturnatten i Fredericia, vil et midlertidigt bygningsværk – laBYrinten – tage form på J.B. Nielsens Plads. LaBYrinten er et bygge- og kunstprojekt, der bliver bygget i løbet af festugens første dage, og som er inspireret af strukturen fra byens volde og specielle bymidte.

laBYrinten er en åben og gennemsigtig bygning, som man kan gå på opdagelse i. På Kulturnatten vil den danne ramme om små og store kunst- og kulturoplevelser, så både konstruktionen og indholdet afspejler Fredericias kulturliv.

– Du kan følge opbygningen af laBYrinten på J.B. Nielsens Plads hele ugen op til Kulturnatten, og alle er velkomne til at give en hånd med, oplyser Fredericia Kommune.

På kulturnatten vil laBYrinten give dig et indtryk af, hvad Fredericias kunst- og kulturliv byder på netop nu. Der vil være workshops, underholdning, udstillinger, digtoplæsninger og meget mere. Det hele foregår fredag den 2. september fra kl. 16.00 – 22.00.

Et teselskab af glas
I forbindelse med åbningen af en ny udstilling med glaskunstneren Marie Retpen præsenterer Fredericia Kunstforening en installation i laBYrinten. Den har titlen ”Mad Tea Party” og er inspireret af fortællingen om Alice i Eventyrland. Kunstneren vil være til stede indtil kl. 17, hvor der er fernisering på den store udstilling i Kongensgade 111, hvor alle er velkomne.

En blå elefant
Der bliver også malet et stort maleri ad den blå elefant, Molly, i laBYrinten på Kulturnatten. Molly selv er blevet væk og vandrer rundt i Fredericias gader for at finde børn, der kan hjælpe hende med at dekorere billedet – hvis de altså kan finde det i laBYrinten. Der er en lille præmie til alle de børn, der hjælper med at lave billedet.

Dans
Hele J.B. Nielsens Plads bliver taget i brug på Kulturnatten. Ved siden af laBYrinten bliver der lagt et dansegulv ud. Her kan man bl.a. opleve dansegruppen Koma Rojava, der består af unge kurdere fra Tyrkiet, Iran, Irak og Syrien. Deres danseopvisning forsøger at udtrykke både håb og kærlighed til dansen igennem den traditionelle kurdiske dans. Koma Rojava danser kl.16 og kl. 18

Unge på Vej, der er et dansekompagni for unge mellem 14 og 20 år, opfører deres helt nye danseforestilling. Det er danseperformance på højt niveau, og du kan opleve dem kl. 20.

Efter kulturnatten vil laBY rinten blive flyttet til C-byen, hvor den får en mere permanent placering. Her vil den også danne ramme om forskellige kulturelle aktiviteter.