Trinitatis Kirke i Fredericia var næsten fyldt til sidste plads, da 57-årig Leif Ø. Christensen – også kaldet Iffe – blev bisat torsdag formiddag. Det blev både et gribende og tårevædet farvel fra familie, venner og og bekendte til Leif, som i sidste uge valgte at tage sit egen liv, efter et knusende sygdomshelvede. Det var en rørende og smuk tale, som Korshærspræst Merete Ørskov holdt for de mange mennesker, hvor blandt andet Leifs afskedsbrev blev læst op. I brevet undskyldte han over for sine venner og bekendte, at han valgte den drastiske beslutning om at gøre en ende på sit liv.

Afskedsbrevet, som blev fundet i hans lejlighed, viser med al tydelighed, hvorfor Leif tog beslutningen om at begå selvmord.

Leif var – som mange andre af samfundets svageste – overladt til en spareivrig kommunes forgodtbefindende. Tiltrods for at Leif havde bidraget til fællesskabet i alle disse år, var der ingen hjælp at hente, da sygdommen ramte ham for et par år tilbage.

Venner og bekendte er ikke i tvivl om, at Fredericia Kommune slog Leif ihjel. Derfor startede bisættelsen også på Rådhuspladsen, hvor folk samledes i en stille “demonstration” for at vise, at de er i chok over Leifs skæbne.

Derefter fortsatte følget til Jobcentret på Ryes Plads, hvor der blev afholdt et minut stilhed inden bisættelsen.

Vennerne valgte som en sidste gestus overfor Leif, at skrive små rørende hilsner på en t-shirt, som blev lagt på kisten.

Leif er død, men Leif er ikke glemt. Og hans død må ikke være forgæves!

Læs også: Blev Leif presset i døden af Fredericia Kommune?