Solen bager ned over Fredericia, og i den forbindelse har Fredericia Vinhandel fundet et glas af sydens sol frem til den varme tid.

Udenfor stråler middagssolen ned fra en skyfrihimmel. Der er også varmt i Fredericia Vinhandel, men ikke sådan en slags varme, det er nemlig varmen som indehaver Henrik Pedersen giver, når han tager imod en kunde.

Ude i baglokalet lyder der også et “Hej Patrick” fra Pernille. Henrik fandt flasker frem fra butikken, og så begyndte Pernille efterfølgende at fortælle om dem.

Miraval Provence

Den første vin, som hun fortalte om var Miraval Côtes De Provence Rosé, som er en rosévin. Pernille kaldte det en frisk rosé, som er en nyere, spektakulært joint-venture mellem celebrityparret Brat Pitt & Angelina Jolie og vinfamilien Perrin, der står bag kultvinen Château de Beaucastel.
Holywoodparret indgik i 2012 samarbejde med Perrin-familien omkring Miraval-projektet. Succesen er ikke udeblevet. Pitt & Perrin er af Wine Spectator udråbt som “Superstars i Provence”, mens Miraval Rosé nævnes blandt verdens bedste rosévine.

Roséen er ultra elegant som Provencerosé bør være. Lys og skrøbelig transparent, men smagen er et kapitel for sig. Vinen er raffineret og elegant med fine noter à la hindbær, fersken og florale, mineralske undertoner i flot længde.

Fine Rose Port

Fine Rose Port har en dyb lyserød farve, som virker utrolig levende. Indbydende duft af sommerbær og god fyldig konsistens. Smagen er fyldig med lang eftersmag og flot balance mellem friskhed og sødme. Oplagt afkølet til sommerens desserter eller bare som hyggeglas.

Det er en typisk portugisk rosé port, som skal være kold og kan blandes med en klassisk schweppes tonic.

Ripasso Superiore

Der er tale om en frugtkrydret vin af modne frugter. Smagen er tør med en kompleks frugtsmag og god fylde. God til mellemfyldige stegeretter, pastaretter samt fuldfede oste.

Fremstillet på druerne corvina og rondinella, som man også bruger i Amarone-vinene. Den er lagret 12 måneder på egetræsfade. 

“Det er en must have,” indskyder Henrik, da han ser, at turen er kommet til at tale om Ripassoen.

Anticavigna Prosecco Extra Dry

“Vi skal da også have noget champagne,” siger Pernille. Henrik var enig, så turen gik rundt i butikken på jagt efter en champagne, som Pernille beskrev således: “Det er små fine bobler, der er i, så man skal passe ekstra på, når man åbner den.”

Selv frugten er ikke glemt i den: Et strejf af tropiske frugter og æbler gør den særlig lækker.

Antica Vigna Prosecco er til dig der elsker tøre mousserende vine.

En Prosecco fuld af karakter og charme, som er tør og fyldig på samme tid. Kort sagt: En glitrende fornøjelse.

Cap De Coste

Cap de Coste er en lækker og læskende sydfransk rosévin fremstillet udelukkende på Cinsault-druer. Cinsault har været dyrket i flere hundrede år i området, men Cinsault har mistet terræn til de internationale druer som Shiraz og Cabernet Sauvignon. Cinsault er imidlertid en perfekt drue til at fremstille rosévin af, hvilket denne vin bestemt beviser.

Cinsault-druerne høstes meget tidligt om morgen og bringes omgående til vinkælderen, hvor stilkene fjernes for at undgå bitterhed i den færdige vin. 
Der er skindkontakt mellem druer og most i ca. 24 timer og vinen gæres ved lave temperaturer for at bevare mest mulig frugt i vinen. Farven er lyserød, nærmest lakse-farvet. Vinen har en frisk bouquet af friskkværnet rød peber og ribs. Smagen er halvtør, frisk og med en behagelig smag af røde bær som ribs, jordbær og hindbær. Vinen er oplagt til sommerens rosévin der kan nydes på lune sommeraftener på terrassen – og kan nydes både med og uden mad.

Sartori, Marani Bianco

Den sidste anbefaling til sommeren er Marani Sartori.

Sartoris historie går helt tilbage til 1898, hvor Pietro Sartori købte en vinmark og en lille kælder for at sikre stabile forsyninger af gode kvalitetsvine til sit hotel. Denne handling kom til at symbolisere grundlæggelsen af vinfirmaet Sartori – og vin har lige siden været Sartori familiens kald. Der er nu gået over 100 år siden grundlæggelsen og det er i dag 4. generation af Sartori familien, der ejer og leder firmaet.

Denne hvidvin er produceret af 100% Garganega druer, der er dyrket på Sartoris egne vinmarker i Veneto området i Italien. Druerne er håndplukkede og omhyggeligt udvalgt og har ligget 40 dage til tørre – samme metode som man anvender til Amarone-vinene, derfor kaldes Marani ”Den hvide Amarone”.

En del af vinen har været lagret på egetræsfade, mens resten har været lagret på ståltanke.

Det er en elegant hvidvin med intens gul-gylden farve, delikat duft af modne frugter og honning, tør, blød og frisk smag samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske og velafbalancerede hvidvin er specielt velegnet til smagfulde pasta- og fiskeretter samt milde og mellemlagrede oste.

Den skal serveres afkølet og bør drikkes mens den er forholdsvis ung.

Det var en række anbefalinger fra Fredericia Vinhandel til sydens varme, der har ramt Fredericia.

Skål og god sommer.

https://www.6juli.dk/