Flere lærere, ekstra åbent i daginstitutioner, supercykelsti, billige boliger og særlige indsatser for de svageste børn. Der bliver råd til en række nære ting for borgerne i Kolding Kommune, efter et enigt byråd har lagt sig fast på næste års budget.

En lang række tiltag skal understøtte og fortsætte den kraftige vækst, der har præget kommunen de seneste år.

Skolerne er landets fjerdebedste, og nu sættes der yderligere fire mio. kr. af til flere lærere. Efter et forsøg med længere åbent om eftermiddagen i en række daginstitutioner fordelt i hele kommunen, gøres dette permanent, ligesom prisen på en SFO plads sættes ned med 25 % til 1.379 kr. pr mdr. i 11 måneder.

Indbyggertallet vokser eksplosivt i disse år, og byrådet sætter yderligere 10 mio. kr. af til billige boliger i et samarbejde med boligforeningerne. I forvejen er der gang i byggeriet af over 300 ungdomsboliger til de mange studerende. De studerende på de videregående uddannelser kan også se frem til en studiebykoordinator, der skal lave aktiviteter, så det bliver endnu bedre og sjovere at uddanne sig i Kolding.

På Social og sundhedsområdet er der sat penge af til børns trivsel i sårbare familier, samtalegrupper pårørende til psykisk syge, “Undgå skilsmisse-projektet”, ligesom festen for frivillige på socialområdet er kommet med som en fast del af budgettet.

 

Byggeri, veje og cykelstier

Budgettet tager fat på flere byggerier. Blandt de største er anden etape af sundhedscentret, forarbejdet til Kolding Marina/Fjordby og de første undersøgelser til motorvejsafkørslen ved Ødis.

I forvejen er der aftalt 90 mio. over 10 år til infrastruktur. Det er bla. trafikken omkring det nye supersygehus, Vestre Ringgade og Fynsvej/Havnen. I det nye budget er der fundet 14,3 mio. kr. til en supercykelsti mellem Christiansfeld og Kolding. På listen er også nye fortove i Lunderskov, energirenovering af gadelamper samt udvikle åstederne omkring Kolding Å.

Bilister kan se frem til et P-henvisningssystem, så de guides hen til ledige p-pladser.

Legepladsen ved Sdr. Vang renoveres, der er penge til at etablere et legeland i Slotssøbadet og nye omklædningsfaciliteter ved KB’s anlæg på Mosevej.