Ludvig Holberg ville være grøn af misundelse over ikke at have skrevet det skuespil, som nu bliver opført i Folketinget.

Erasmus Montanus er en komedie i fem akter skrevet i 1723 af den dansk-norske forfatter og komedieskriver Ludvig Holberg.

Stykket handler om den unge student Rasmus Berg, der er taget til København for at studere. Efter nogle år vender han tilbage til sin fødeegn, hvor han optræder arrogant og bedrevidende. Han har ændret sit navn til det latiniserede navn Erasmus Montanus, og han føler sig for fin til at vedkende sig sin bror, som er bonde.

Han er ikke bare en lærd pedant, han er også en arrogant pedant. I alt sit akademiske hovmod er han ude af stand til at fatte, at den lærdom, han gør sig til af, ikke har praktisk relevans uden for universitetets mure, og at nok så megen lærdom ikke nytter noget, hvis man ikke er i stand til at kommunikere med andre mennesker.

Vi skriver nu 2020, og den socialdemokratiske regering er ikke kommet videre og Erasmus Montanus lever i bedste velgående på tinge. Synet på borgerne og magtfuldkommenheden er som Ludvig Holbergs beskrivelse af Erasmus Montanus i 1723.

Fra Søren Kirkegaards citat om, hvordan man hjælper: ”For i Sandhed at kunne hjælpe en anden, må jeg forstå mere end han – men dog vel først og fremmest forstå det, han forstår”.

Nye Borgerlige ser fra perronen regeringen køre forbi med tomme vogne. Kun de selv er passagerer, de har tabt borgerne på vejen, og toget er på vej i afgrunden.

Her taler vi ikke bare om mink skandalen, men også om hasteindgreb om privatisering af affaldssektoren, topembedsmanden Claes Nilas som konstitueret direktør for udrejsestyrelsen (Claes Nilas kendt for sin rolle i skandalesagen om de statsløse palæstinensiske unge), Radius sælges til en profitorienteret kapitalfond og meget andet.

Det er sørgeligt at se hvordan Danmark og den danske befolkning behandles. Vi er et rigt land på mange måder. Politikerne skal bruge deres kræfter på, at vi danskere får det bedre, og Danmark kommer til at blomstre. I stedet koncentrerer politikerne sig om deres uigennemtænkte ideologiske fremtidsplaner for Danmark og EU især.

Jeg er ikke latinkyndig, men ”Mater Omnis” er vel en passende undersættelse for Mette F. når Holbergs stykke på tinge forsætter med Mette F. i hovedrollen.

Nye Borgerlige vil dog gerne se en ende på den komedie.

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia

Følg
Notikation om
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
J J Pedersen
J J Pedersen
2 måneder siden

Ikke latinkyndig! Er du overhovedet kyndig i noget andet Poul Rand. Joh, du er kyndig i nedgørelse af andre, og du har intet at sætte i stedet.
Jeg glæder mig over til daglig, at Nye Borgerlige ikke har magt. Nye Borgerlige er virkelig populister så det vil noget. Ludvig Holberg ville rotere i sin grav, hvis han vidste, hvad du anvender ham til.

J J Pedersen
J J Pedersen
2 måneder siden

Jeg vil gerne invitere på en kop kaffe, hvis du vil stoppe dit skriveri!

Jesper
Jesper
2 måneder siden
Svar til  J J Pedersen

Jamen dog hr JJ…
Hvorfor dog alt det had og nedgørelse af den gode hr Poul?
Hvis Poul vil lukke tastaturet for en kop kaffe, så giver jeg en hel kande + 1 pose chokoladesnegle for at åbne det igen…

Men dét jeg ville savne mest er nu dine kommentarer, og syn på sagerne. De lyser op i mørket og gør vinteren lidt kortere og mere grineren.

Det er ufatteligt, når vi nu alle er af samme race, homo sapiens, at vores hjerner kan være SÅ forskellige på vores måde at anskue verden.

Det virker næsten som om at en radikal kører på det stik modsatte brændstof end en liberal.

JJPedersen
JJPedersen
2 måneder siden
Svar til  Jesper

Hvem er radikal og hvem er liberal?
Nu står det dig jo frit for, om du vil læse det, jeg skriver.
Du synes altså det er synd for Poul Rand. Ja, du har sikkert ret. Det virker til, at han har en masse indestængt, der skal hældes ud?

Jesper
Jesper
2 måneder siden
Svar til  JJPedersen

Jeg vil meget gerne læse din mening, som jeg har skrevet, finder jeg den interessant.

Jeg har på ingen måder ondt af Poul, og på trods af at du intet indestængt indeholder (til forskel fra Poul) og faktisk får Dalai lama til at fremstå som en ADHD patient ved siden af dig, så har jeg faktisk mest ondt af dig.

J J Pedersen
J J Pedersen
2 måneder siden
Svar til  Jesper

Tak!
Skal jeg grine eller græde?

Jørgen Nielsen
Jørgen Nielsen
2 måneder siden
Svar til  Jesper

Langt af vejen er jeg enig med dig Jesper.

JJ Pedersens indlæg virker mere som personangreb frem for politik, der er generelt ikke megen substans i JJ Pedersens indlæg, når det drejer sig om Ny Borgerlige.

MEN

Kæden hopper dog af, når du “Jesper” begynder på samme melodi som JJ Pedersen anvender, og endda lægger du 10 pct til.

Du gør det en sen fredag aften, formentlig sidder du alene for dig selv ? og skriver, skriver uden at give dig selv til kende, er du så netop ikke den største tøsedreng af alle ?

Man kan sige meget om JJ Pedersen, men han tør at vise sit ansigt, det gør du ikke, trods du anvender grove sammenligninger.

Jesper
Jesper
2 måneder siden

Jeg synes sørme du har en god pointe Jørgen

MEN

Jeg tror også at du er en tøsedreng… at du i virkeligheden hedder Anita, og at du nok sidder i et lavloftet kælderrum med en så snæver redningsåbning af et vindue, som dit korpus ikke kunne penetrere, og retsmedicinerne slet ikke vil kunne konstatere om du havde din netundertrøje på da der sprang gnister fra den gamle bakelitkontakt nedenfor trappen, hvor der var stablet gamle aviser helt op til loftet….

Men det er jo fordomme og fantasier som jeg slet behøver at lufte hėr, for hvad skulle dét dog gavne debatten?

J J Pedersen
J J Pedersen
2 måneder siden

Jeg er ked af, at det ligner et personangreb, men det drejer sig om, at Poul Rand pludselig har fået et ståsted, hvor alt og alle skal kritiseres. Det jeg kritiserer Poul Rand for er, at falde på halen over Nye Borgerlige, der egentlig ikke er et parti, men en samling af populister, der ikke har meget andet i skuffen end at klage over en gruppe mennesker, der er kommet til Danmark.
Det startede med, at Karsten Byrgesen var ude og nedgøre en gruppe mennesker. Dernæst finder han mangel forskellige områder, som han nu kan kritisere og fortælle, at han som spidskandidat for Nye Borgerlige kan gøre noget. Men det lange af det korte er, at Karsten Byrgesen “sidder” i kommunalbestyrelsen og kunne som sådan arbejde for de ting han råber op om, men det gør han øjensynligt ikke, han anvender blot sin nye ståsted til at forsøge at blive set.
Både Karsten Byrgesen og Poul Rand er sikkert udmærkede mennesker, men de skulle overveje at holde sig fra politik.
Karsten Byrgesen har hoppet rundt mellem forskellige politiske organiseringer for at komme i kommunalbestyrelsen, hvilket viser, at han ikke har nogen politisk orientering. Poul Rand kan jeg egentlig ikke tage alvorlig, men Pernille Vermund udnytter ham til at få et par stemmer i Fredericia kommune. Så både Karsten Byrgesen og Poul Rand bliver medløbere for Pernille Vermund.
Vi har set på det seneste, at Pernille Vermund ikke har styr på f.eks. at få aftaler om anvendelse af en tegning før hun går ud og råber højt til højre og venstre. Og nu allersidst har hun været ude med, at man skal overholde loven, når loven støtter hendes opfattelse, men når den er hende imod, så gør det ikke så meget.
Alt dette er uværdigt for Danmark sammen med Stram Kurs.
Hvis vi i Danmark vil have et demokratisk samfund, så skal vi lære at være kritisk overfor sådanne roderier. KD, K, V, LA, R, Å, S, SF og Ø er politiske partier, der vil hele samfundet, så kan man være enig eller uenig, men NB, DF og SK er samlinger, der ikke egentlig har en politik, men de har et bestemt protesttema.
Det er ikke blot min holdning, men det er en analyse, som du/I er velkomne til at debattere.

Sidst redigeret 2 måneder siden af JJPedersen