Et år med Corona: To skoleledere ser tilbage

0

De er næsten trætte af at tale om det, men Corona har påvirket hverdagen for skolelederne. Vicerektor på Fredericia Gymnasium, Peter Knudsen, og Direktør på Social- og Sundhedsskolen, Anne Mette Vind, ser begge tilbage på et år med udfordringer – men samtidig et år med stor læring til fremtiden.

På Fredericia Gymnasium er der meget stille. De har fået lov at tage halvdelen af afgangsårgangen ind, men fra de sædvanlige 39 klasser til stede på skolen til de nu 7 tilstedeværende er der langt. Skolen ligner sig selv, men for at begrænse mulighederne for kontakt er alle fællesarealer spærret af.

Vicerektor Peter Knudsen glæder sig over, at de nu får lov til at se eleverne igen – og at de i løbet af den kommende uge får set alle elever mindst én gang. Men han håber nu også, at de snart får lov til at byde alle eleverne indenfor igen. Der er mange ting, der bare ikke er helt ligeså fedt når det foregår digitalt.

Hør interviewet med Peter Knudsen ovenfor her, og hør hans 10 vigtigste læringspunkter fra året der er gået.

Ligesom det var tilfældet på gymnasiet er der ikke meget liv på Social- og Sundhedsskolen. De har ligeledes fået lov at få afgangselever tilbage, men det er bare ikke helt det samme. For en skole som Social- og Sundhedsskolen har en række praktiske fag, der bare er meget svære at undervise i online.

– Det har selvfølgelig været udfordrende, men det tror jeg hele samfundet kender. Det handler om omstilling og med de her restriktioner vi skal leve op til. Det har vi prøvet på at leve op til det hele, så på den måde har det været udfordrende. Så tænker jeg også det har vist hvor vigtig vores faggruppe er ude i samfundet, siger Anne Mette Vind blandt andet.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer