Forside Danmark eSuperliga skudt i gang med flere dramatiske kampe undervejs, se med i...

eSuperliga skudt i gang med flere dramatiske kampe undervejs, se med i aften igen

DEL
esuperliga

Fredericia AVISEN elsker esport og i aftes startede en ny og spændende liga som en elektronisk pendant til Alka Superligaen. Alle de kendte Superligaklubber er repræsenteret, men magtforholdet kan se anderledes ud, når kampene afvikles på Playstation 4 i spillet FIFA19.

Fra 5. november og 7 uger frem kæmpes der for første gang nogensinde om sejren i Danmarks nye eSuperliga. Der dystes i EA SPORTS FIFA 19 og turneringen er en del af The Official League Qualifying events i EA SPORTS FIFA 19 Global Series, og klubberne vil være de samme, som man kender fra Superligaen. Præmiepuljen, som fordeles mellem de otte klubber, der klarer sig bedst, er på hele 365.000 kr., hvilket gør det til den turnering i Danmark, der har den største præmiepulje nogensinde i en dansk FIFA-turnering.

fifa 19
Der spilles FIFA 19 i eSuperligaen, dog ikke med de rigtige Alka Superligahold men med FUT spillere.

Se turneringsplanen her

I aftes så vi så første runde i eSuperligaen på Canal9, otte klubber ramlede sammen i et to-kampes-system i studiet og otte klubber spillede i den klassiske streamingstil, som man kender fra blandt andet twitch.tv.

Værten på programmet er den tidligere P3-vært Signe Amtoft, hun var i topform og førte sikkert programmet igennem første runde.

esuperliga
Signe Amtoft er programmets vært

Det er også første gang, at der spilles med udebanemål som en gældende faktor. Der var flere kampe i studiet som skilte sig ud. Det var virkelig god underholdning både i studiet og bag skærmen.

Lokalopgøret mellem Randers FC og AGF blev både dramatisk på skærmen, hvor to af verdensbedste spiller tørnede sammen i første runde. Mohamed “Al-Bacha”, som vandt VM i FIFA i 2016, repræsenterede Randers FC og Fatih “FifaÜstun” Üstun på AGF siden leverede en tempofyldt kamp. AGF kom foran med to hurtige mål og Randers FC viste tænder og vandt med 2-3. Her var de berømte udebanemål  og temperamentet begyndte at koge over. Fatih “FifaÜstun” Üstun var første mand til at løbe over på modstandernes side i studiet, det startede en del uro, specielt i næste kamp hvor AGF var på udebane. Den meget unge Niklas “Niller” Jacobsen fra AGF, var den eneste, der ikke deltog i de mange provokerende jubelscener fra begge hold og holdt hovedet koldt og endte med at kunne smide hænderne i vejret. AGF gik derfra som vinder med en sammenlagt 6-5 sejr.

Desuden var der suverænt godt spil fra FCK og Brøndby leverede en solid indsats mod Vejle. Se resultaterne her fra første runde.

 

Det er en klar anbefaling at se med, eSportligaen er kommet for at blive.

På Canal 9 kan du fra klokken 17.00 følge anden runde af  eSuperligaen.

Annonce