Kulgrunden har i mange år været et stridspunkt i Middelfart. Michael Nissen har ejet grunden i over ti år, men det har ikke været muligt at få tilladelse til at bygge på grunden. Den tilladelse er nu på vej – og boligerne skal sælges af den lokale mægler Estate Strandstoft.

Heidi Strandstoft åbnede for otte år siden sin egen ejendomsmæglerforretning i Middelfart. Siden har de oplevet stor vækst, så stor at de sidste år modtog en Gazelle-pris.

De er eksperter indenfor projektsalg – og derfor var de det oplagte valg af mægler, når de nye boliger helt ud til Lillebælt skal sælges. Projektsalg er ikke nemt, men dette byggeri er om muligt endnu sværere.

“Det der er tegnet nu, det er kun en skal. Det gør, at køberne har en meget stor frihed i deres boligjagt. I virkeligheden har de alle muligheder for selv at vælge både størrelse og inventar, ja sågar hvor væggene skal stå”, fortæller Heidi Strandstoft.

“Det er det køberne vil have, stor valgfrihed. Vi vil ikke vælge et køkken eller et gulv for dem, det skal de selv have friheden til. Der er afsat et beløb til hver ting, og så har de frit valg – og hvis de vil have noget der er dyrere end rammerne, så finder vi også ud af det”, supplerer Per Strandstoft, der i syv år har været medejer af Estate Strandstoft.

I det nye byggeri kommer der 8500 kvadratmeter bolig, men præcis hvor mange lejligheder det bliver til, det vides ikke endnu.

“Vi kan ikke komme med et præcist tal, fordi der er så stor frihed. Vi har fire standardstørrelser, men det kan også laves om. Men forventningen er, at der kommer omkring 60 lejligheder”, fortæller Heidi.

Vestvendte terrasser, bølgeskvulp og solnedgang over Lillebælt

Hvis ikke lejlighederne sælger sig selv, så gør overskriften her. Alle lejligheder er garanteret en vestvendt terrasse, hvilket giver en garant for solnedgang over Lillebælt. Placeringen fejler heller ikke noget, tættere på vandet bliver svært.

“Det ligger så tæt på vandet, at man kan høre bølgeskvulpene. Så er udsigten jo helt fantastisk. Det er en førsteklasses beliggenhed, der ikke fås magen til ret mange andre steder. Det er lige midt i byen, og samtidig lige ned til fantastiske Lillebælt”, fortæller Per Strandstoft.

Prisen følger også derefter, men den endelige kvadratmeterpris er ikke fastlagt endnu.

“Normalt når man regner kvadratmeterpriser er det inklusiv depotrum, trappearealer og terrasser. Ved Kulgrunden kender man endnu ikke arealet af dette, så her er det en ren bolig-kvadratmeterpris man får. Alt afhængigt af etagen så ligger vi på et sted mellem 40.000 og 50.000 kroner”, forklarer Heidi, der bliver fulgt op af Per:

“Det er egentlig en meget normal pris for lejligheder af den klasse og med den beliggenhed, så det er et meget fornuftigt niveau. Man får altså en fremragende beliggenhed, topmoderne byggeri og kæmpe valgfrihed med i prisen”.

Projektsalg kræver sin mand – eller kvinde

Det kræver et stort arbejde, at sælge projektboliger som på Kulgrunden, men Heidi og Per er eksperter på området, og hvis man spørger Per er det ikke tilfældigt.

“Det kræver hårdt arbejde, for man skal virkelig være velforberedt. Hvis man tror, at man kan sælge det ud fra tegningerne, så tager man fejl. Kodeordet er, at være velforberedt – og det er vi hver eneste gang”, siger Per.

“Det er fagligt nørderi, nørderi inden for egen branche. Det kan nok sammenlignes med et lille IT-firma hjemme i garagen. Der ligger meget hårdt arbejde i det”, fortsætter han.

“Vi er selvfølgelig meget stolte af, at vi er blevet valgt til det her projekt. Det er en once-in-a-life-time oplevelse, så vi er meget glade. Vi kunne have taget det bare for prestige, men sådan er vi ikke. Hvis vi går ind i noget, så gør vi det ordentligt”, siger Heidi.

Tekniske udfordringer

Tegningerne er tegnet, ejendomsmægleren er fundet – og ventelisten til byggeriet er lang. Men der er stadig en udfordring, der kan ende med at spænde ben for projektet: Lokalplan.

Der er udvist stor positivitet omkring byggeriet fra politikerne, så det virker kun som formalia, at lokalplanen skal ændres. Skæringsdatoen hedder 7. oktober, hvor Middelfart Byråd skal tage stilling til den nye lokalplan.

At der endnu ikke ligger en lokalplan, det giver mere arbejde til Heidi og Per – eller rettere til deres samarbejdspartnere.

“Der er brug for, at vi har en god jurist der kan hjælpe med lovgivningen på området. Vi skal have landet kontrakter, men det skal selvfølgelig være kontrakter, som tager højde for alt tænkeligt. Der er vi meget fortrøstningsfulde, jeg ved at vores samarbejdspartner har helt styr på det”, fortæller Per.

Tidshorisonten for byggeriet er rimelig kort, inden for få år vil Middelfart få et stort, flot byggeri lige ned til skønne Lillebælt. Det kommer uden tvivl til at skabe liv og tiltrække mennesker – for hvem vil ikke bo med en udsigt til Lillebælt?

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere