I 2015 blev der begået ca. 33.000 indbrud i de danske hjem, og særligt sommermånederne er travle for indbrudstyvene. Sommerferie betyder lange dasedage på stranden eller rejser til sydens sol i en længere periode. Det giver arbejdsro og gode betingelser for tyve – i juli måned er der således op til 20% flere indbrud end i de øvrige sommermåneder.

Derfor er det ifølge Estate i Fredericia vigtigt, at du sikrer dit hjem mod indbrud for at forebygge risikoen for at få ubudne gæster, mens du selv nyder dine fridage i sommervejret.

”Det er visse forholdsregler, som du selv kan tage, men du kan også få hjælp af naboer, familie og venner,” fortæller Peter Møller fra Estate Fredericia.

Tyven må ikke blive fristet

Når du rejser på ferie, skal du helst ikke friste tyven direkte ved at lade værdigenstande ligge fremme – gem derfor tablets, computere og andre ting af værdi væk, hvis det er muligt.

Inden du rejser hjemmefra, er det selvsagt også vigtigt, at alle døre og vinduer til din bolig og dine tilbygninger er lukket til og låst. Derfor kan det være en god ide at gå alle rum igennem og dobbelttjekke, at tyven ikke kan komme ind uden besvær.

Du må gerne rode lidt

Selvom du rejser væk er det en god ide, at ubudne gæster får indtryk af, at du stadig er hjemme. Det mindsker nemlig risikoen for, at tyvene vælger netop dit hus. Få derfor dit hjem til at se beboet ud, mens du er på ferie.

”Der skal ikke særlig meget til før dit hjem ser beboet ud – lad en lampe stå tændt, lad vasketøjet stå eller lad noget af børnenes legetøj ligge og rode i haven – du må faktisk gerne rode lidt,” fortæller Peter Møller fra Estate Fredericia.

Få hjælp af naboen

Det kan også være en god ide at involvere dine naboer, når du forlader hjemmet. Lav for eksempel en aftale om, at de parkerer bilen i jeres indkørsel, tømmer postkassen og bruger jeres skraldespand.

”Ved at få hjælp af dine naboer sikrer du, at dit hjem ikke oser langt væk af ferie. Og derudover kan det også være rart at vide, at der er nogen, som holder øje med dit hjem,” fortæller Peter Møller fra Estate Fredericia.