I lørdags slog Erritsø GIF Rugby på hjemmebane det stærke hold Lynet RK fra Aalborg. Med en solid 32 – 17 sejr over nordjyderne kvalificerede Erritsø sig herved til Super 4–slutspillet. Det skal afgøres til efteråret imellem de to bedste hold fra Sjælland og de to bedste hold fra Jylland/Fyn. Det er blandt disse fire rugbyhold, at danmarksmestrene 2017 skal findes: Frederiksberg RK, RK Speed, Aarhus RK og Erritsø GIF.

Efter lørdagens kamp mod Aalborg er Erritsøs spillende træner, Jan ”Bubsi” Nielsen, en glad og lettet mand:

– Jeg er ovenud lykkelig. Vi vandt i en rodet kamp. Men vi har nu vist, at vi kan være med helt i toppen. Vi skal nyde vores sommerferie nu. Derefter vender vi tilbage for at spille i Super 4, udtaler han.

Hvis Erritsø får DM-medalje til efteråret, bliver det første gang i rugbyklubbens 33-årige historie.

En hård og intens kamp
Sejren i lørdags kom i hus efter en rodet første halvleg og en altafgørende anden halvleg med mange scoringer.

Kampen var knap fløjtet i gang, før Jimmi B. Hede, en af banens tungeste og mest erfarne spillere, bragte Erritsø foran. Det er den hurtigste scoring, der er set på rugbygrønsværen i Erritsø. Jens Vissing sparkede efterfølgende over til 7 – 0.

Dernæst dominerede Erritsø kampen, som dog var præget af en masse småfejl fra begge hold. Trods Erritsø-pres formåede Aalborg at holde hovedet koldt og sende gode kontrastød imod Erritsøs mållinje, og på den måde holde sig inde i kampen.

Der skulle gå et stykke tid, hvor kampen bølgede frem og tilbage, inden Aalborg formåede at presse Erritsø godt ned på egen banehalvdel. Til sidst lykkedes det nordjyderne at udligne. De udnyttede kort efter et straffespark og bragte sig foran 7 – 10. Erritsø magtede dog, kort før pausen, at fremtvinge et nyt straffespark og udnytte det til stillingen 10 – 10.

Altafgørende anden halvleg
Efter pausen kom begge hold ud med en helt anden indstilling. Og der faldt mange scoringer. Erritsø udviste desuden mere aggressivitet, og sammenspillet blev betydelig bedre.

Det var på et kontraangreb, at Erritsø for alvor satte gang i målscoringen. Hjemmeholdet var presset ned bag egen 22-meterlinje. Men det var derfra, at fullback George Melgaard løb og kæmpede sig igennem Aalborgs fremstormende angreb for dernæst at aflevere til ydercenter Thor Steendahl. Erritsøspilleren stormede dernæst godt 40 meter med bolden for til slut at trodse en tackling fra Aalborgs fullback og score. Måden, dette angreb blev gennemført på, gav Erritsø mod på mere. Allerede i næste Erritsø-angreb fik holdet presset Aalborg så langt tilbage, at der opstod en ny scoringsmulighed. Her formåede Erritsøspillerne at samarbejde sig til et såkaldt ”forwards scrub” over scoringslinjen. Det varede dernæst ikke længe, før Erritsø for tredje gang i træk havde sat et nyt angreb i gang, der også mundede ud i scoring. Nu var der ikke tvivl om, hvem der havde teten.

Aalborg måtte i dette tidsrum desværre undvære en af deres stamspillere. Det prægede gæsternes spil temmelig meget. Aalborg kom dog langsomt tilbage, og hen imod slutningen blev Erritsø presset langt tilbage. Aalborgs lyst til at angribe blev belønnet. Inden kampen var ovre, formåede nordjyderne således at reducere til 29 – 17. Dernæst fik Erritsøs Jens Vissing dog udnyttet endnu et straffespark – til slutstillingen 32 -17.

Om den altafgørende kamp siger Erritsøs 23-årige anfører, Jeppe Maagaard Holm:
– Det er fantastisk. Vi klarede det. Vi formåede at holde hovedet koldt. Vi er videre til Super 4. Det er fantastisk. Nu skal vi bygge videre på det, vi har sat i gang.

Kampprogram og alle resultater i 1. division, vest:
http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2017-m/calendar/157
Slutstillingen i 1. division, vest:
http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2017-m/table/157