Erritsø GIFs Serie 3-hold spiller tirsdag aften mod Give i en oprykningskamp om at rykke op i Serie 2. Vinder EGIF kampen skal de ud i en afgørende kamp mod et Serie 2-hold på lørdag.

Erritsøs Serie 2-hold har haft en flot sæson, hvor marginaler gjorde, at de ikke endte med at tage den direkte oprykning. De endte på 34 point mod Vindings 36, og det gør, at de nu i første omgang skal spille mod Give, der ligeledes endte som to’er i deres Serie 2-pulje.

Hvis Erritsø skulle gå hen at rykke op vil det betyde meget for klubben.

“Det er nu tredje sæson i træk, at vi er blevet nummer to, og denne gang med rigtig mange point. Det er kun fordi vi dummede os i en enkelt kamp, at vi blev nummer to i stedet for et. Det er sådan det er, men vi tørster efter at komme i Serie 2,” siger Erritsø GIFs seniorformand, Karsten Pedersen, til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“Det er to år siden vi rykkede ned og samtidig foretog vi et stort generationsskifte, hvor vi fik mange unge spillere ind på holdet. De har skullet bruge tid på at vænne sig til seniorfodbolden, men de har gjort det fint med to andenpladser i træk, de har bare lige manglet det sidste.”

Give Fremad, som Erritsø møder i tirsdagens kamp, fik i Serie 3 i alt 33 point og endte et point efter Rask Mølle på førstepladsen. Foruden det pointmæssige er det ikke et mandskab, som Erritsø kender det store til.

“Det er også en lidt ubekendt faktor, fordi de har et førstehold, som er rykket ned fra Serie 1. Det kan sagtens være et stærkt hold, selvom det er deres andethold, og ud fra deres pointhøst minder de om os. Vi forventer derfor en tæt kamp, hvor vi skal yde alt og give alt for at få det ønskede resultat. Det er lidt som en pokalkamp, fordi det kun er vinderne, som går videre. Da vi deltog i pokalen i foråret klarede vi os fint lige indtil sidste runde i lørdags, hvor vi tabte til FC Sønderborg, som ligger i toppen af Jyllandsserien. Ellers har vi slået flere højere rangerende hold ud,” forklarer Karsten Pedersen.

I kampen mod Give har Erritsø hjemmebane, og det mener seniorformanden er en faktor, der kan blive afgørende.

“Det er altid rart at spille hjemme, specielt når det er en hverdagsaften. Det er ikke fordi Give ligger så langt væk, men vi ved, at vi har flere tilskuere i ryggen og når vi spiller hjemme har vi også den fordel, at vi kender banen,” udtaler Karsten Pedersen.

Erritsø og Give tørner sammen tirsdag aften klokken 19:00. Vinderen af kampen møder på lørdag et Serie 2-mandskab i en kamp, der afgøre hvilket af de to mandskaber, der til næste sæson spiller i Serie 2.

https://www.6juli.dk/