Erritsø Fællesskole har afholdt sciencetalent i de seneste tre dage, hvor talentfulde elever inden for matematik og fysik i 7.-9. klasse på skolen har arbejdet intensivt og lært en masse.

Det er fredag klokken 10:30. Fredericia Avisen ankommer til Erritsø Fællesskole, hvor de uddannede talentvejledere Majbritt Eliasson Larsen og Christian Storm Tholberg, i samarbejde med HTX, afholder campen.

Jeg bliver fulgt ind i et lokale, hvor der er fuld gang i den. Eleverne er i gang med at bygge og regne ud. Jeg går hen og spørger 7. klasseseleven Daniel, hvad han laver.

“Jeg er ved at regne ud, hvor lang tid det tager for raketten at komme op og ned. Så er jeg også ved at regne, hvor langt den flyver, hvis vi sætter den på 45 grader. Så regner vi ud, hvor langt den burde komme,” siger Daniel og kommer ind på, hvordan det er at deltage i campen:

“Nu går jeg i 7. Klasse, og har aldrig set sådan noget før. Det er meget svært, men det er lærerigt og jeg er ved at forstå det.”

Torsdag stod den på besøg hos HTX, og det var et hit for Daniel.

“Det var meget spændende at være på HTX. Vi havde en rigtig klog lærer, som lærte os om tryk osv.,” lyder det begejstret fra Daniel.

Overraskende at blive udvalgt
William fra 7. klasse vil gerne gå på HTX. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

En af de andre elever, William, glæder sig over at være udvalgt. Det er faglærerne, der i samarbejde med talentvejlederne Majbritt og Christian har udvalgt eleverne. Udvælgelsen foregår efter, at der har været samtaler med både den enkelte elev og dens forældre.

“Det var overraskende for mig at blive valgt til det her projekt. Det har været rigtig fedt at være en del af, og det var fedt at skyde raketten af,” siger William fra 7. klasse.

Man lærer meget

En af eleverne, der har prøvet en talentcamp før, er Emma fra 8. klasse.

“Det har været fedt, fordi man har lært mange mennesker at kende. Man lærer rigtig meget i forhold til den almindelige undervisning,” fortæller Emma og fortsætter:

“Jeg har været på et forløb på HTX, været til noget på Sorø og så har jeg også været med til det her sidste år. Det er rigtig fedt at være en del af, synes jeg,” forklarer Emma.

Se her flere billeder fra talentcampen: