Erritsø Fællesskole, afd. Bygaden afholdt torsdag – fredag et idrætsdøgn i det fri, hvor turen gik til Trelde, hvor de blandt andet under vejledning af naturvejleder Bjarne Christensen lavede forskellige ting.

Solen skinnede og børnene var glade. Erritsø Fællesskole, afd. Bygaden afholdt torsdag – fredag et idrætsdøgn for to af skolens 7. og 8. klasser, som begge er idrætsklasser.

Turen var gået til Trelde til et idrætsdøgn, hvor de overnattede i bivuakker, som de selv lavede.

“Vi har lavet samarbejdsøvelser, og så har vi også lavet ting med Naturpark Lillebælt, hvor vi fangede krabber og skulle stryge rejer. Vi har været i skoven og samle planter, og så har vi tilberedt maden på bål. Det er hele temaet med, at vi har brugt naturen. Et af formålene har også været at få opleverne til at se, at man kan bruge lokalområdet til noget,” siger Mads Secher-Kiib, der er kontaktlærer for 8. klasse.

Så tit som muligt prøver lærerne at benytte sig af sig af naturen i undervisningen.

“Når vi har mulighed for det benytter vi os af eksempelvis skoven i Hannerup, og stranden i Sandal, og nogle gange har vi overnatninger herude, hvor vi presser eleverne på en anden måde, end de bliver til dagligt,” forklarer Mads Secher-Kiib.

Til idrætsdøgnet i Trelde er der to klasser af sted sammen, og det er givtigt for begge klasser.

“Det var meningen, at de skulle samarbejde og det lykkedes, så det er rigtig godt. De har ikke så tit undervisning sammen, men så har vi haft det her døgn, hvor de har haft forskellige lærere og også har haft naturvejlederen Bjarne med inde over. Det har været fedt,” siger Mads Secher-Kiib.

En del af tilbud til Fredericia Kommunes skoleklasse

Idrætsdøgnet, som finder sted i Trelde, er noget alle skoler i Fredericia Kommune benytter sig af på samme måde som Erritsø Fællesskole, afd. Bygaden nu gør.

“Jeg selv har to kasketter på i den her sammenhæng. Jeg fik henvendelsen fra skolen, hvor jeg kan lave friluftaktiviteter og så er der også delen med Naturpark Lillebælt, hvor jeg kan fortælle, hvad man kan spise i naturen, og vi har skullet spise og lave maden. Jeg har givet eleverne oplevelsen af at spise Lillebælt,” siger naturvejleder Bjarne Christensen.

Hvordan er det at vise stedet frem fra dens bedste side i solskin?

“Sådan en dag er det fedt. Solen skinner og så skal der ikke meget til før, at ungerne er glade. Det havde været modsat, hvis der var regn. Så var det hårdt at komme igennem, men stemningen med de elever her har været god,” siger Bjarne Christensen og slutter af med at fortælle, hvor mange klasser der er igennem lignende dage:

“Helt konkret var der sidste skoleår 33 dage, hvor vi brugte det, og så er det ikke kun mig, der har det. Der er flere uddannede til det i Ung Fredericia,” slutter naturvejlederen.

Se her flere billeder fra idrætsdøgnet:

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?