Scanias Top Team-konkurrence er et uddannelsesprogram for værkstedsfolk, som er lavet i konkurrenceform. Den har til formål at inspirere og motivere Scanias værkstedspersonale til at dygtiggøre sig. Scania lastbilerne er i dag stopfyldt med teknologi, og det er vigtigt, at mekanikerne ved præcis, hvordan de skal diagnosticere bilerne og løse problemerne med det samme.

Til den danske finale, som blev afholdt hos Scania i Vejle, skulle deltagerne igennem otte stationer, hvor de bl.a. blev testet på systemkendskab, paratviden, systematisk fejlsøgning og teamwork. Og som noget nyt var også viden om sikkerhed og sundhed på konkurrenceprogrammet. På alle stationerne var deltagerne udsat for tidspres. De skulle fejlfinde og løse fejlene på under 20 minutter, og holdet kunne opnå fra 10-50 point på hver station, 280 point i alt.

– Kunderne har ikke tid og råd til at deres lastbiler skal holde på værksted, og der stilles høje krav om den rigtige løsning hurtigt. Vi er ofte under tidspres, så det er meget realistiske omstændigheder, fortæller den yngste på holdet, Jesper Nielsen.

– At det var teamet fra Fredericia, der løb med sejren, er ikke tilfældigt. Drengene har knoklet efter arbejdstid, og er rigtig dygtige mekanikere med forskellige spidskompetencer. De arbejder som et team, og de har stor fokus på detaljerne. F.eks. var de eneste, som mødte op i Scania arbejdstøj og sikkerhedssko. De var også de eneste, der sikrede førerhuset med sikkerhedsstangen, da de havde tippet det op. De ved, at Scania har stor fokus på sikkerhed, men ikke at det var en del af konkurrencen i år. Så allerede der fik de ekstra point, siger regionschef for værkstederne i Jylland, Brian Pedersen.

– Som personer brænder Erritsø Drengene også privat for Scania. Man mærker tydeligt den stolthed, de føler ved at arbejde for det stærkeste brand i branchen. Og det er i det hele taget noget, der kendetegner de fleste medarbejdere hos Scania, fortsætter Brian Pedersen.

Erritsø Drengene består af holdleder Christa Jepsen (55), værkfører Flemming Hansen (33) og fire mekanikere, Poul Kjeldsen (61), Jesper Nielsen (25), Kim Fenger (38) og Dennis Møller (25).

Nu gælder det den europæiske semifinale

Sidste gang Erritsø Drengene deltog var i 2013, og her blev det til en flot 3. plads til det danske hold ved den europæiske semifinale. Siden dengang har holdet evalueret indsatsen og bygget videre på den viden, de fik igennem konkurrenceforløbet.

– Vi har brugt meget tid på forberedelserne, og er blevet endnu mere alsidige og teknisk stærke siden sidst, fortæller Flemming Hansen, teamleder på holdet.

Semifinalen finder sted i Bratislava I den 28. marts, og her møder Scania Danmark følgende lande:

Bulgarien
Frankrig
Georgien
Irland
Slovakiet
Slovenien
Schweiz
Ukraine
Tyrkiet
Resultat

Erritsø Drengene, 199 point
V8 Power København, 178 point
Hjørring Redlights, 173 point
Dream Team Herning, 159 point
Team Musse, Thisted, 134 point

(Foto: Scania )