Ernst Lundsberg var onsdag med til at smide 7000 åleyngel i havet, og det er et projekt, som han har været til i ti år, men Ernst’ historie på havet stammer helt tilbage fra 1967.

Onsdag var Fredericia AVISEN med på vandet, da 7000 åleyngel blev smidt i vandet ved Trelde Næs.

Sømand Ernst var ved roret og førte os sikkert fra Gammel Havn og ud til Trelde Næs og retur igen.

På tilbagevejen tog Ernst og jeg en snak om, hvordan historien med åleyngel og Ernst hænger sammen.

Enrst i en stille stund. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det var i Haderslev det hele startede og jeg synes det var sjovt at være med og det har så varet ved lige til nu,” siger Ernst.d

Ernst er en erfaren mand ved roret. Han har været på vandet siden 1967, hvor han blev skilt.

“Vi lejede en båd et par år efter, men jeg blev klar over, at min makker og jeg ikke duede sammen. Jeg synes, at det var sjovt at sejle, og jeg har sejlet lige siden dengang,” siger Ernst, der har ejet fiskekutteren “Marsvinet” siden 2007.

Fiskekuttere Marsvinet. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Hvad er det, som fascinerer dig ved livet på havet?

“Det er lige så snart man kommer ud på havet og mærker det- det er en rigtig dejlig fornemmelse,” siger Ernst, der ikke lader sig skræmme af kulden, når den kommer.

“Vi er ude hele året rundt. Lige nu kan vi se, at der er krabber, fordi de bider øjnene ud på fisken. Lige så snart vi rammer efteråret forsvinder de,” siger Ernst og kommer ind på, hvad Lillebælt byder på af fisk

“Jeg er vild med at fange en stor torsk, men ellers er der blandt andet fladfisk, sej, ulken, skrumper og rødspætter,” slutter den rutinerede sømand, Ernst Lundberg.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=295&TicketCategoryId=992