Fredericia Byråd har den 15. marts 2020 modtaget meddelelsen om, at bestyrelsen for Fredericia Teater indgiver konkursbegæring. Meddelelsen om teaterets konkurs er modtaget med stor beklagelse, skriver de i en pressemeddelelse.

“Byrådet havde set frem til, at Shu-bi-dua 2.0 skulle spille fra på fredag og fylde byen med musicalgæster i de næste 2 måneder. Forestillingen er naturligvis aflyst som følge af Covid-19, og det er for nuværende uvist, hvornår teaterforestillinger kan genoptages som følge af pandemien. Aflysningerne giver et stort tab både for teateret og for byens omsætning”, skriver Byrådet.

“Fredericia Teater har en uvurderlig betydning for Fredericia. Teateret har medvirket til at sætte Fredericia på land – og verdenskortet. Titusindvis har gæstet teateret og skabt liv og omsætning for byens cafeer, restauranter og hoteller. Dygtige skuespillere, musikere, kunstnere og medarbejdere mister nu deres arbejde grundet teaterets konkurs”, fortsættes pressemeddelelsen.

“Fredericia Teater er en væsentlig del af kommunens DNA, og det bliver svært at forestille sig et Fredericia uden et teater med musicalforestillinger i verdensklasse”, lyder det videre.

“Et enigt byråd i Fredericia har gennem en lang årrække støttet op omkring Fredericia Teater. I både gode og svære tider. Byrådet har ydet et årligt tilskud på 11 mio. kr. og stillet lokaler til rådighed for teaterets forestillinger og prøver. Byrådet har med stolthed kunnet konstatere, at teateret i 2019 opnåede statslig anerkendelse som § 5 teater.

Byrådet har været bekendt med, at Fredericia Teater særligt i 2019 har stået med store udfordringer og svigtende billetsalg. Primært på forestillinger i København. Derfor har byrådet gennem de sidste 9 måneder lavet 3 hjælpepakker for at sikre teaterets overlevelse. Byrådet har i 2019 ydet to lån på hver 5 mio. kr. og har senest i januar 2020 støttet op om en redning ved at bevilge afdragsfrihed over for teateret samt givet transport i det kommunale tilskud til teaterets bank.

At situationen nu så kort tid efter er væsentligt forværret, har chokeret det samlede byråd. Byrådet kan konstatere, at der ved begæringen af konkursen er et likviditetsbehov i 2020 på mere end 50 mio. kr. på trods af de tilpasninger og hjælpepakker, der er ydet den senere tid.

Fredericia Byråd konstaterer, at Fredericia Teater i den nuværende konstruktion ikke står til at redde.

Verden står midt i en global pandemi. Situationen er yderst alvorlig og påkalder sig byrådets fulde opmærksomhed. Betydningen af Fredericia Teater er af stor betydning for hele kommunen, fredericianerne, vores detailhandel, kreative talenter, erhvervsliv og ikke mindst de mange gæster, som hvert år besøger vores dejlige kommune.

Et samlet byråd ønsker at udtrykke håb for, at der efter Covid-19 krisen kan rejse sig en fremtid, hvor Fredericia igen vil være kendt som teater og musical by.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
6 måneder siden

Først skulle she loves you have premere i Fredericia og der blev solgt mange billetter. Så blev den flyttet til København og her blev der også solgt billetter. Så skulle shubidua spilles i Fredericia igen. Så blev der igen solgt en masse billetter. Dette måske ialt 35.000. Men ingen forestillinger og pengene er brugt.
Så kan det godt være Fredericia Theater lavede verdensteater – men det her er simpelthen rystende.
Hvem sagde at Fredericia Teater var et fyrtårn???