England – Danmark er altid forbundet med noget særligt, set med danske øjne. I dag stod de to landshold overfor hinanden i Nations League.

På et Corona-tomt Wembley Stadion spillede det danske fodboldlandshold onsdag aften mod England i Nations League.

Christian Eriksen og Simon Kjær kunne fejre 100-kamps-jubilæum. De var begge klar fra start, da de danske spillere de første 10 minutter pressede England tilbage på deres egen banehalvdel via gode kombinationer og solidt pasningsspil.

Efter 10 minutter var det englændernes tur til at sætte sig på kampen. De kom til flere gode chancer med et stort overtal af indlæg fra kanterne. Kasper Schmeichel i målet var dog sammen med sit forsvar på plads og fik clearet gang på gang.

Englændere var særdeles skarpe i deres afleveringer i disse 20 minutter. Danskerne bakkede mere og mere. Med diagonalafleveringer lignede det næsten powerplay i engelsk favør. Så blev det ved, kun afbrudt af få danske kontrachancer.

Men så ændrede kampen karakter, da Jacob Harry Maguire efter 30 minutter fortjent fik sit andet gule kort, efter han var kommet meget for sent igen i en tackling igen. Denne kamp mod Kasper Dolberg.

En mulig gamechanger for danskerne.

Allerede få minutter senere dømte kampens dommer, Jesus Gil Manzano, straffespark til Danmark. Et noget tvivlsomt et af slagsen.

Efter den engelske udvisning sad danskerne mere på spillet. Pione Sisto havde samtidig erstattet Kasper Dolberg på banen, der var blevet skadet efter Maguires tackling i det 30’minut.

Thomas Delaney var i en helt normal nærkamp med det engelske forsvar, selvom meget få kunne se det straffespark, var Christian Eriksen sikker, da han elegant og hårdtskydende udplacerede den engelske målmand, Jordan Pickford og bragte Danmark foran. Et vaskeægte jubilarmål. Og et straffesparksmål på Wembley, hvilket for mange danske fodboldelskere sender tankerne tilbage til 1983, hvor Allan Simonsen scorede på straffe og satte gang i den danske fodboldguldalder.

Landstræner Kasper Hjulmand kunne sammen med sit hold gå til pause med en et-måls føring.

Danmark sendte to nye spillere på banen til anden halvleg, idet Robert Skov blev erstattet af Joachim Maehle og Anders Christensen af Mathias Zanka Jørgensen.

Danskerne satte sig på spillet og gjorde det svært for England, der var en mand i undertal. Alligevel måtte Kasper Schmeichel i det 65’ minut hive en verdensklasseredning frem. Schmeichel reagerer prompte, da Mason Mount headede bolden mod det danske mål.

Efter 74 minutter skulle Pione Sisto have bragt Danmark foran med to, men han var ikke skarp nok i sin afslutning og sendte bolden forbi mål.

Efter 78 minutter applerede englændere for straffe, men dommerens fløjte forblev tavs, og det var da også svært at få øje på straffesparket præcis som første halvlegs straffespark heller ikke var et straffe. Ingen danskere rørte Conor Coady, så denne gang var kendelsen korrekt.

80 minutter inde i kampen vendte Yussuf Poulsen hurtigt rundt og skød, men Pickford klarede let. Englænderne satsede herefter og kom længere frem på banen.

Efter 87 minutter blev Pierre Emil Højberg erstattet af Jonas Wind.

England havde chancen for at udligne i overtiden, men der var det den anden 100-kamps jubilar, der reddede danskerne, da han headede bolden væk på det engelske forsøg.

Danmark kravler med sejren forbi England og indtager andenpladsen med 7 point – samme pointantal som England og 2 point op til Belgien, der slog Island 2-1.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer