Efter længere tids spekulationer er Christian Eriksens fremtid nu på plads. Den danske offensivspiller har skrevet under på en tre-årig aftale med storklubben.

Tilbage i januar skrev Eriksen under på en aftale for resten af 2021/22-sæsonen med Brentford. Danskeren endte med at være en stor profil for danskerklubben, og derfor var det ventet, at han ville tage et skridt op, da kontrakten med Brentford løb ud.

Det er nu sket, da Christian Eriksen er præsenteret i Manchester United.

– Manchester United er en speciel klub, og jeg kan ikke vente med at komme i gang. Jeg har haft privilegiet at spille på Old Trafford mange gange, men at gøre det i Uniteds røde trøje bliver en speciel følelse, siger Eriksen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

 Jeg har set Eriks (United-manager, red.) arbejde i Ajax, og jeg ved, hvor meget han går i detaljer. Det er tydeligt, at han er en fantastisk træner. Nu når jeg har snakket med ham og lært mere om hans vision og måden, han vil spille på, så er jeg endnu mere spændt på fremtiden. Jeg har stadig store ambitioner. Jeg ved, jeg kan opnå meget, og det er et perfekt sted at forsætte min rejse.

I Manchester United er der stor begejstring for at have tilknyttet danskeren.

– Christian har været en af de bedste offensive midtbanespillere i Europa gennem hele sin karriere. Det er ingen overraskelse, at han havde så mange muligheder denne sommer, så vi er rigtig glade for, at han var overbevist om dette er den rigtige klub for ham, siger fodbolddirektør i Manchester United, .. og fortsætter:

– Udover sin fremragende teknik vil Christian tilføje værdifuld erfaring og lederevner til truppen, og vi ser frem til at se effekten af de kvaliteter på banen i de kommende sæsoner.

30-årig Christian Eriksen indledte fodboldkarrieren i MG & BK inden, at han skiftede til OB i 2005, og der spillede han tre sæsoner inden, at Ajax fik øjnene op for ham. Fra 2008-2013 spillede Christian Eriksen for den hollandske storklub, hvorefter turen gik til Tottenham efter 113 kampe og 25 mål i Ajax. I Tottenham spillede Eriksen fra 2013 og til januar 2020 inden, at turen gik til Inter. I den første kamp ved EM-slutrunden, der blev afviklet i 2021, fik Christian Eriksen hjertestop og fik indoperer en ICD-enhed, hvilket gjorde, at han blev nødt til at forlade Inter. Efter en genoptræningsperiode endte han med at skrive kontrakt med Brentford, men nu går turen videre til Manchester United. Hidtil i karrieren har Eriksen spillet 237 Premier League-kampe med 52 mål og 71 assists til følge, og den imponerende statistik for danskeren nu muligheden for at udbygge over de kommende tre sæsoner.