Hvad skal der ske med gågaderne i Fredericia? Det spørgsmål har vi stillet til en række andre interessenter. I Business Fredericia har de ikke en entydig holdning til, hvad der skal ske, og erhvervsorganisationen vil komme frem til en løsning, der baserer sig på dialog med forskellige parter.

Skal Vendersgade forblive gågade? Hvad med Danmarksgade? Skal der være sivegader? Spørgsmålene er mange, og det er noget af det, der skal tages stilling til, da knudepunkterne i Fredericia midtby har flyttet sig i takt med, at Kanalbyen og hele området i Gothersgade Syd er blomstret op.

– En by er hele tiden i bevægelse, den levendegøres af byens borgere, og erhverv i gadeplan – sammenholdt med nye trends, ændrede købemønstre og stigende nethandel, siger chefkonsulent i Business Fredericia, Lene Bach Jørler.

Chefkonsulent i Business Fredericia, Lene Bach Jørler. (Foto: AVISEN)

I Fredericia lå Føtex førhen i Gothersgade i det, der nu huser blandt andet Normal og Søstrene Grene. Med flytningen til Prinsessegade ændrede flowet af trafikken sig. 

– Et godt eksempel på når en by ændrer ”trafik” er hvis en stor dagligvarebutik, eksempelvis Føtex eller Brugsen, flytter adresse, så flyttes menneskeflowet. Det samme gør et bibliotek eller et apotek, og hvis man tager et kig på Fredericia Midtby, er der jo noget om snakken. Men det er svært at forudsige i en samlet midtbystrategi, som skal være gældende i mere end fem år – og derfor kan det til tider virke som om ingen gør noget som helst, hvilket ikke er tilfældet, fortsætter Bach Jørler og uddyber:

– Men hvorfor sørger du så ikke bare for at der kommer nogle nye butikker i de tomme butikslokaler, er der mange som spørger mig om. Men det er altså ikke så lige til. I dag har kædebutikkerne deres egne agenter, som eksempelvis tæller mennesker i forskellige tidsintervaller, aldersgrupper, køn m.m. De kigger på byens flow generelt – og mange andre flueben skal sættes inden de overhovedet kigger på et givent lejemål, og vores Vendersgade er derfor ikke særlig attraktivt, for netop den type detailbutik som vi meget gerne vil have til Fredericia.

En af tendenserne er, at flere butikker er flyttet fra Vendersgade og om til Gothersgade. Det gælder blandt andet tøjbutikken Amoc. (Foto: AVISEN)

Chefkonsulenten er med på, at noget skal der ske med den udvikling, der er i Fredericia, men hvad er endnu ikke fastlagt.

– Der skal ske et eller andet med Vendersgade, for at styrke dens DNA og konkurrencekraft, men om det skal være det ene eller det andet har jeg desværre ikke en færdig køreplan for, men både jeg, mine kolleger og alle, der arbejder med dette lytter, arbejder og gør alt, hvad man kan for at hjælpe de erhvervsdrivende bedst muligt, siger Lene Bach Jørler.

Vendersgade i Fredericia. (Foto: AVISEN)

I budget 2021 er der afsat en million kroner til en udarbejdelse af en midtbystrategi, og det er blandt andet noget Business Fredericia afventer.

– Første step må være igangsættelse af den undersøgelse som har været italesat ad flere omgange, så vi kan få sat fokus og en proces igang, fortæller erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer, Business Fredericia, og fortsætter:

– I Business Fredericia har vi helt naturligt stor fokus på erhvervslivet, og herunder også tomme butikslokaler, og ikke mindst så følger vi menneske flowet for at kunne arbejde strategisk på byudviklingen generelt. Tingene skal hænge sammen, både for de erhvervsdrivende, men også for lodsejerne og byen som helhed.

Tendensen er klar i Fredericia. Der er flere ledige butikslejemål i Vendersgade, men tager man et kig på de øvrige gader er det ikke et issue.

– Der er ikke lette quick fix  da der er mange aspekter som har indflydelse på udviklingen. Vendersgade trænger til en eller anden form for forandring, det tænker jeg alle godt er klar over, og alle har interesse i, at udviklingen er så positiv som mulig, men der er ingen lette løsninger, understreger erhvervsdirektøren.  

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer