Det har de seneste år været en udfordring at skaffe de nødvendige økonomiske ressourcer til at udvikle Den historiske Miniby. Det har betydet, at det ikke har været muligt at sætte flere historiske minihuse op, da den nødvendige betonfundering til husene har manglet.

Det er lykkes entreprenør Hans Jørgen Ebbesen fra CJ Anlæg, der er med i Fredericia Idrætscenters Udviklingsråd, at samle et team på 5 firmaer, som er interesseret i at støtte udviklingen af minibyen.

De fire firmaer er, udover CJ Anlæg, E. Trasborg A/S køreplader, Fredericia Maskinudlejning ApS, Lemvigh-Müller A/S, Unicon A/S.

”Jeg mener, at sammenlægningen af Fredericia Idrætscenter og Madsbyparken har været den helt rigtige beslutning. Det er nu er muligt at lave en helhedsplan for hele områdets udvikling, som vil styrke alle aktiviteterne. Med Den Historiske Minibys placering midt mellem Madsby Legepark og idrætscentret synes jeg, det giver god mening at vise den nye sammenhængskraft ved at få etableret en helt ny bydel i minibyen. Jeg glæder mig til at se den nye bydel, og jeg er sikker på, at det vil skabe en fornyet interesse omkring minibyen”, siger Hans Jørgen Ebbesen.

”Det her har vi set frem til i flere år. Vi er dybt taknemmelige for, at private erhvervsdrivende nu støtter op om projektet. Og vi kan ikke takke nok. Vi går i dialog med madsbyparkens ledelse om fremtiden og eventuelle andre måder at bruge minibyen på, og denne proces glæder vi os til”, siger John Bech Hansen, formand Danske Seniorer.

Arbejdet med det nye fundament begynder i uge 32 og forventes at være færdigt i løbet af 2-3 uger. Herefter bliver de nye minihuse flyttet ud i det nye byafsnit.

Det er pensionister fra Danske Seniorer i Fredericia, der bygger minihusene i værkstederne på Prangervej samt sørger for salg og guidning i Minibyen.

I dag er der ca. 650 husdele i Minibyen. Det næste byafsnit er afsnittet mellem Danmarksgade, Kirkestræde, Nr. Voldsgade og Riddergade.