Erhvervslivet: Regeringen har tabt erhvervslivets tillid

Ifølge PwC’s pulsmåling oplever over halvdelen (55 %) af erhvervslederne, at deres omsætning enten er faldet i høj grad eller i nogen grad.

2

Mens hver fjerde erhvervsleder fik større tillid til regeringen under første del af COVID-19-krisen, er dette faldet til blot ca. hver 10. erhvervsleder i dag. Det markante fald kan skyldes, at man savner en klar plan for udfasning af restriktioner. Samtidig efterlyser erhvervslivet et digitalt europæisk coronapas, der vil gavne dansk eksport. Det viser en ny pulsmåling fra PwC med svar fra ca. 470 erhvervsledere.

Ifølge den nye pulsmåling fra PwC har regeringen tabt tilliden fra foråret. Ca. 7 ud af 10 er uenige eller meget uenige i, at de har fået større tillid til regeringen under krisen. Kun hver 10. erhvervsleder er enig, mens de øvrige svarer hverken/eller. 

– I foråret var der en udbredt forståelse for nedlukningen af samfundet med en øget tillid til regeringen, hvilket kan tillægges handlekraft og det faktum, at man ikke anede, hvad man stod i. Nu er stemningen vendt markant. Erhvervslederne er nået til et punkt, hvor manglen på klare planer for genåbningen, er gået stærkt ud over tilliden, fortæller Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør og Senior Partner i PwC.  

I Pulsmålingen svarer 9 ud af 10 erhvervsledere således, at de savner en klar plan for udfasning af restriktioner:  

– For mange virksomheder er fremtiden fortsat meget usikker, og det er derfor afgørende, at erhvervslederne har mulighed for at agere, herunder sikre likviditet og planlægge fremtiden i forhold til drift mv. Det koster virksomhederne og i sidste ende samfundet dyrt, hvis de fortsat skal agere i blinde eller alene kan forholde sig kortsigtet ifht. restriktionsdatoers sandsynlige forlængelser, og som oftest udmeldes med meget kort tid til at omstille sig, understreger Mogens Nørgaard Mogensen. 

Et europæisk coronapas vil gavne dansk eksport

PwC’s pulsmåling viser desuden, at et stort flertal af erhvervslederne ser frem til, at der bliver udviklet et coronapas (75 %). Blandt de erhvervsledere, der er ramt på eksporten grundet COVID-19, forventer 7 ud af 10, at et coronapas vil have en positiv effekt på deres eksport. 

– Et stort flertal af erhvervslederne efterspørger konkrete løsninger på, hvordan de kan øge deres udenlandske aktiviteter. Her vurderer et flertal, at et coronapas vil få en positiv effekt på deres eksport. Det er dog afgørende, at der bliver fundet en europæisk løsning, og 8 ud af 10 erhvervsledere efterlyser derfor, at Danmark lægger pres på EU, så et digitalt, europæisk coronapas kan blive en realitet hurtigst muligt,” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen. 

Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC

Ifølge PwC’s pulsmåling oplever over halvdelen (55 %) af erhvervslederne, at deres omsætning enten er faldet i høj grad eller i nogen grad.

– COVID-19-pandemien har fortsat store konsekvenser for erhvervslivet, og desværre er der en overvægt af erhvervslederne i pulsmålingen, der ser mindre optimistisk på mulighederne for vækst i virksomheden i 2021, end for 6 måneder siden. Mange virksomheder har desværre startet 2021 uden nogen form for omsætning, da de endnu ikke har kunne åbne. Det understreger vigtigheden af en snarlig og klar plan for udfasning er restriktionerne, slutter Mogens Nørgaard Mogensen. 

Om pulsmålingen
Ca. 470 erhvervsledere har svaret på PwC’s Pulsmåling, og svarene er indsamlet i perioden 8.-12. februar 2021.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Brian Magnussen
Brian Magnussen
07:46 - 17. februar 2021 07:46

Der er meget symbolik i det billede. Under covid krisen står ministerbil chaufføren i baggrunden og holder sig for munden mens han hoster. Den fotograf burde stille op til årets pressefoto. Kanon godt billede.

Somsak
Somsak
07:51 - 18. februar 2021 07:51

Klynk har der været masser af fra en stor del af erhvervslivet, i hvertfald fra kransekagefigurerne, som Brian Mikkelsen, i ved ham der der syntes man var for meget efter bankerne, , innovation..nærmest ikke eksistrende…Cepos, i ved den der “uafhængige tænketank” , dem der er efter pensionisters rabatordninger og at man skal “anspore” ledige til at finde arbejde ved at reducere eller helt fjerne deres ydelser .. ja dem , CEPOS, har man intet hørt fra her under krisen…det kan da ikke være deres politik at man ansporer et helt erhvervsliv til at klare sig selv ved at finansiere deres forretning med skattepenge ? Måske også derfor, at der ikke er den store innovation i Danmark … I møder det alle når i står i supermarkedets grøntafdeling og forgæves prøver at lukke posen op for at komme frugt eller grøntsager i… det er bare svært.

Sidst redigeret 5 måneder siden af Somsak