December er godt i gang, og her på Fredericia Avisen bringer vi løbende historier om #JuleniFredericia. Vi har i dag udvidet dækningen og besøgt fire virksomheder, for at høre dem om, hvordan det er at drive virksomhed i Fredericia Kommune anno 2017.

Vibeke og Morten Amstrup.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Det er stadig mørkt, da vi kører mætte fra bageren, Byens Brød i Erritsø mod Amstrup Skilte på Vesterballevej. Vibeke og Morten Amstrup tager imod os sammen med deres firmamaskot, hunden Buster. Fra hjørnekontoret med udsigt over den pulserende motorvej, filmer vi de to indehavere og spørger dem til Fredericias udvikling set med erhvervslivets øjne.

“Fredericia har gennemgået en flot udvikling. Man har vendt den negative spiral til noget positivt – nu ridder man på den positive bølge”, siger Morten Amstrup. Vibeke er enig: “Væksten i Fredericia giver os alle et boost, og byens indbyggere og erhvervsdrivende er positive.”

Amstrup Skilte kom til Fredericia for godt 10 år siden – og Morten og Vibeke har kun positivt at sige om de 10 år. “Man tog godt imod os, og inkluderede os hurtigt i byens DNA, netværk og udvikling. Det er vi glade for”, siger parret.

Klaus G. Andersen, Fredericia Shipping.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Vi sætter os i bilen og kører videre til Fredericia Shipping ved Møllebugtvej. Vi går op ad trappen og sætter os ventende. Adm. Direktør Klaus G. Andersen henter os, og vi finder en plads med udsigt over den arbejdende havn. “Fredericia har historisk haft en tendens til at se begrænsningerne. Det har været svært, men det har altså ændret sig markant de sidste 3-4 år. I dag arbejder man med mulighederne, og selv i meget komplicerede sager, arbejder kommunen med en strategi, der vil virksomhederne. Og så man er meget mere agressiv og fuld af drive. Det gør Fredericia til et godt sted at drive virksomhed”, siger Klaus G. Andersen.

Vi åbner et midlertidigt arbejdskontor på Kurts Kaffebar, inden turen går videre. En time senere går den videre til Fredericias Michelinstjernerestaurant, Ti Trin Ned i Norgesgade. Mette Hvarre Gassner og Rainer Gassner er ved at forberede dagens menu, inden vi filmer, taler vi med dem om deres kommende flytning til Kanalbyen. “Det bliver spændende. Vi glæder os til at kunne byde 60 gæster velkommen til nye rammer, hvor vi vil kombinere det maritime, det landlige fra vores gård, Himmerigskov og vores DNA fra rammerne her i Norgesgade,” siger Rainer. Fredericia er en anden by, end da de startede gourmetrestaurant for 16 år siden.

Rainer og Mette Hvarre Gassner, Ti Trin Ned. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

“Fredericia er en dejlig by at drive forretning i. Man kan mærke byen har fået væsentlig mere stolthed,” siger Rainer, Mette fortsætter:

“Vi kan mærke den positive udvikling og den glæde, der er i byen de sidste 10-15 år. Mange spurgte os engang, “hvorfor vi ville drive restaurant i byen – det er ikke den mest oplagte by at drive en gourmetrestaurant”, men hvorfor ikke Fredericia, svarede vi? Fredericia er en by med historie, stemning og sjæl, det er lige os”.

Vi pakker bilen, tager en frokost på Mair’s – Ti Trin Ned har ikke åben endnu. Men Mair’s autentiske wienerschnitzelmad dækker sulten godt ind sammen med den frisklavede cappuccino.

Herfra går turen til MesseC på Vestre Ringvej. Direktør Grete Højgaard står klar i receptionen og tager imod os. Hun er stolt af Fredericias udvikling. Meget stolt. “Når jeg nævner Fredericia i dag, bliver jeg mødt af positive ord. Alle ser Fredericias fremgang, også “os lokale”. Jeg er stolt af Fredericia. Da jeg startede i MesseC tilbage i 2010 var der politisk uro og ballade om værftet. I dag er der fremgang, samarbejde og et godt klima for erhvervslivet og borgerne. Byen blomstrer og fremgangen taler alle om. Der er dejligt”, siger Grete Højgaard.

Grete Højgaard, Direktør, MesseC.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Grete er “first take”, så vores film er hurtig færdig. Grete inviterer på en kop kaffe, som vi nyder, imens vi læser Søren Kierkegaard citater på væggen i det store messecenter.

Vi vender snart retur med erhvervslivets stemmer igen, når vi i den kommende filmer og besøger flere virksomheder.