Uden hensyn til de lokale handlende træffer Fredericia Spildevand beslutninger, som betyder store problemer for de erhvervsdrivende i Vesterbrogade kvarteret.

Meny, Netto, Vasegårdens Klinikker, Tandlægerne Jernbanegade, Sy og stof Centeret, Fotograf Helle S. Andersen, Vkaren, Wetche Bageri og Sundia Kiropraktor har en forståelse for, at man for almenvældets skyld skal vores kloaker være i orden – men med den voldsomme indgriben det har for den gennemgående trafik i vores område – burde de have været informeret for længe siden om projektets omfang. Det her betyder allerede nu konkrete fyringer bl.a. folk som man fik ud af ledighedskøen her i foråret. Det fortæller virksomhederne til Fredericia AVISEN og uddyber:

“Der er virksomheder der overvejer at lukke og andre at flytte, da det her har så voldsomt et omfang at man ikke kan overleve.”

De handlende i Vesterbrogadekvarteret er både vrede og frustrerede over den måde Fredericia Spildevand har håndteret sagen på. Der har nemlig slet ikke være information til hverken de handlende eller beboerne i området.

“Vi fandt ud af det via en kunde, fortæller Bjarne Wetche og fortsætter: Så kontaktede jeg straks Business Fredericia, som heller ikke havde viden om hvor voldsom projektets omfang i grunden var. Først den 12. juni modtog vi et brev med posten om, at vi blev inviteret til et møde – ugen efter. Foranlediget af Business Fredericia. På mødet var fem butikker repræsenteret, de øvrige erhvervsdrivende i området var slet ikke blevet informeret, hverken om mødet eller om sagen.”

Bjarne Wetche fortæller, at han havde forventet, at der sad beslutningstagere fra bestyrelsen og kommunen med på mødet således, at det var muligt at komme i en dialog – men desværre var det heller ikke muligt.

“Efter mødet den 20. juni har vi virksomheder selv besøgt vores naboer og på den måde informeret de øvrige erhvervsdrivende, men det er da helt ude i skoven, at det er os der skal gøre det,” fortæller Fotograf Helle S. Andersen og fortsætter:

“Vi er blevet imødekommet så meget, at man ikke lukker krydset Vesterbrogade/Indre Ringvej  i november og december 2019. Men når arbejdet går i gang januar 2020 kan vi se frem til 6-8 måneder med store problemer for os, men sandelig da også for indre by. Vi har ikke kunnet komme i dialog med beslutningstagerne, som fortæller at havde vi gjort indsigelse, før de tog de endelige beslutninger, vil vi være blevet hørt. MEN hvordan kan vi komme med idéer og forslag, når vi ikke kender til projektet og dets omfang og dermed ikke kan se, hvad det betyder for vores daglige virke?”

Virksomhederne har stillet forslag om, at der arbejdes i døgndrift i krydset Vesterbrogade/ Indre Ringvej, og at der arbejdes i treholdsskift på Vesterbrogade, således ville arbejdet kunne udføres på væsentlig kortere tid. Virksomhederne har også tanker, om hvordan trafikken på Vesterbrogade kan lempes yderligere ifht. arbejdet. Det kryds har en ekstrem stor betydning for hele byens trafikafvikling. Mon ikke, at mange andre vil reagere på de nuværende planer, når det går op for dem, hvad der skal ske i januar 2020 og frem.

“Det er meget muligt, at det vil fordyre det anlagte budget – men det er kassetænkning. Prøv at se det i et støre perspektiv – hvor mange der skal sidde i kø i halve timer dagligt til og fra arbejde, hvordan handlen i indre by forsvinder til Kolding og Vejle, fordi det er lettere at komme dertil. Med de efterfølgende konsekvenser af lukkede forretninger og deraf følgende arbejdsløshed,” siger Bjarne Wetche.

Byens nye butik Meny har i samarbejde med Fredericia kommunes jobcenter og Business Fredericia arbejdet sammen om at få lokale fredericianere ansat i Meny i efteråret med stor succes, det arbejde er smidt ud med spildevandet,  da der allerede nu er fyret tre medarbejdere.
De menneskelige omkostninger som næsten ikke er til at bære, når folk allerede nu mister deres arbejde. Billigere for spildevand dyrere for kommunen, siger virksomhederne.

Fredericia AVISEN følger op på sagen.

http://prinsenafegypten.dk