Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer fylder 60 år i dag. Blandt kolleger og samarbejdspartnere er han kendt for smilet, ihærdigheden og for at se mulighederne. Grundet COVID-19 afholdes der ikke reception, så vi spurgte en række af mennesker, der kunne have talt til receptionen om, hvem og hvad Kristian er.

Se interviewet med Kristian Bendix Drejer, der fylder 60 år

Den første vi fanger på telefonen er Borgmester Jacob Bjerregaard. Han lykønsker Erhvervsdirektøren og er glad for de mange resultater, der er skabt til gavn for erhvervsliv og borgere i Fredericia Kommune. 

Borgmester Jacob Bjerregaard. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

»Kristian er resultatorienteret. Det kan jeg godt lide. Han sætter mål, og han indfrier de mål sammen med sine kolleger, os andre og medlemmer af Business Fredericia. Jeg bruger også selv denne metode. Han er ihærdig, så når der er en mulighed forude, så bliver den jagtet, indtil den bliver indfriet. Der skal ikke meget til før, at han arbejder hårdt. Han skal bare have et lille nys om, at en virksomhed er på vej eller kan være i spil til en ny lokation eller nye arbejdspladser kan komme til vores by. Kristian gør stor gavn for Fredericia, og han sætter altid ind med det samme, hvis han kan skaffe noget til byen. Han har faktisk gjort det fra dag et. Jeg husker også, at han sagde det til jobsamtalen. Det var noget af det, vi gik efter og det har han leveret 100 procent på,« fortæller Borgmester Jacob Bjerregaard og fortsætter:

 »Han har samtidig et godt blik for at være en medlemsorganisation, som Business Fredericia er, og han er virkelig god til at pleje medlemmerne. Det er vigtigt, når man leder en forening, som vi har bygget op på kort tid. Kristian er et skønt menneske på alle tænkelige måder. Kristian er en virkelig god og solid fyr med et godt personligt værdigrundlag. Han har en god attitude og så er han meget løsningsorienteret af natur.«

CEO T. Hansen Gruppen, Bent Jensen. Foto: PR
CEO T. Hansen Gruppen, Bent Jensen. Foto: PR

Formand for Business Fredericia og CEO hos T. Hansen Gruppen A/S, Bent Jensen er meget enig. 

»Kristian er virkelig en stor ildsjæl. Han er dedikeret, pågående og fokuseret på at handle for at nå sine mål. Han er mest af alt en løsningens mand. Han finder faktisk altid en løsning, så man kan komme i mål. For fem år siden valgte vi Kristian, fordi vi kunne se, at der ikke var en masse smarte ord bag ham, der var derimod konkret handling. Vi kunne se det i hans kropssprog. Han skar det hele simpelt ud for os og Fredericia. Vi skulle have fokus på at vende munden op og ikke ned. Vi skulle løse de små problemer først, og så de store, hvorefter vi ville flytte os på eksempelvis DIs rangliste, hvilket vi har gjort. Det var helt enkelte redskaber, der står bag, og det skulle der til for at løfte vores image og kultur i byen,« siger Bent Jensen og fortsætter:

»Som menneske er Kristian hjertevarm. Han har let til latter og sagt på fynsk, så er han altid ude på ballade – og det er positivt ment. Energien stråler ud af ham. Den gode energi giver han altid videre, når han er ude. Og for at blive i billedesproget, så Kristian som menneskets bedste ven; hunden. Han er altid i godt humør og glad, når man kommer forbi. Han er loyal og trofast. Han er altid klar på, at der skal ske noget – og skulle jeg tale til hans reception vil jeg helt klart slutte med at sige, at vi satte os nogle høje mål, da han kom til byen, og vi havde været tilfredse med at nå 85 procent, men han har leveret 110 procent og mere til. Kristian er en del af en stor succes, og han kan være stolt over det, der er sket for Fredericia. I en alder af 55 år flytter han sin familie til Fredericia, bliver en del af byen – det er den rette indstilling, og det viser præcist, at ord følger handling hos Kristian. Han ville og vil banke Fredericia fremad, og at tage fire børn og hustru med til byen er et eksempel til efterlevelse. Kristian er den bedste erhvervsdirektør, vi kunne ønske os.«

Tim Erling Halvorsen (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

I PortHouse deler Projektdirektør Tim E. Halvorsen etage med Business Fredericia, og han siger om Kristian Bendix Drejer:

»Jeg har et relativt tæt samarbejde med Kristian. Vi er jo kolleger på etagen. Det betyder også, at vi på daglig basis har omgang med Kristian og hans team. Fagligt beriger vi hinanden, og Kristian er i sagens natur en person, der er god til at udfordre de ting, man lægger frem for ham. Derfor er han en genial samarbejdspartner. Han kan indenfor 10 sekunder hurtigt komme med indspark, dertil kommer, at man altid kan få en uformel samtale over en kop kaffe med ham, hvor han ofte kommer med gode bud på løsninger,« fortæller Tim Erling Halvorsen og fortsætter:

»Som menneske hæfter jeg mig ved, at Kristian er en god kammerat. Han interesserer sig både for, hvordan man har det, men han er også meget styret af at nå sine mål, samtidig med, at han interesserer sig for vores mål. Han kan fremlægge Kanalbyens projekt, som var han direktør der, og det siger meget godt, at Kristian er god til at tage ejerskab for de strategier, han kommer i nærheden af. Det kan man godt knibe sig selv i armen over. Som menneske er ham omfavnende, og han holder altid ord. Jeg har stor tillid til ham. Han er sgu et dejligt menneske. Han er også sjov, særligt fordi han er så distræt. Han er lidt vores egen Mr. Bean, der kan køre sin arbejdstaske over med sin egen bil eller ikke kan finde sine briller, fordi de sidder i hans hår. Til en reception ville jeg slutte af med at sige, at jeg vil håbe, at vi kan blive ved med at arbejde tæt sammen, og i virkeligheden at forene de gode byudviklingsprojekter med de andre store projekter i byen. Jeg ser frem til den gode sparring i årerne fremover, for Kristian er en der giver meget igen.«

Grete Højgaard Direktør Messe C

I byens store Messecenter har man arbejdet tæt sammen med erhvervsdirektøren ved flere lejligheder, men det er hans måde at arbejde på, som Grete Højgaard sætter fokus på:

»Først og fremmest er Kristian en mand, der formår at følge med i, hvad der foregår. Han rækker hånden ud og hjælper der, hvor han kan. Han er god til at få tingene til at ske. Jeg har fulgt ham i årene, som en del af bestyrelsen i Business Fredericia. Der er ingen tvivl om, han er dygtig til at få sit team til at præstere på bedste vis, og det ser vi resultatet af ofte. Han og teamet formår at sætte byen på den anden ende positivt og heri få byen til at blomstre og vokse,« siger Grete Højgaard, der er næstformand for Business Fredericia og Adm. Direktør hos MESSE C.

Hun fortsætter:

»Business Fredericia og Kristian formår i den grad at leve borgmesterens visioner for erhvervslivet ud. Det er noget af det, som Kristian har været rigtig dygtig til at levere på. Han er også dygtig til at være et samarbejdende menneske, der får det hele til at hænge sammen mellem det offentlige og private. Han er altid den stille mand, der ikke brager ud med armene forrest og vælter verden, men han får tingene til at ske uden at man lægger mærke til det – pludselig er det der bare. Det er fordi, at han er som han er. Som menneske er han en glad person, der hviler i sig selv. Jeg oplever også, at han er et familiemenneske, der gerne vil prioritere familien, selvom det er svært i disse år, hvor byen har brug for hans evner til at få byen til at vokse, alligevel oplever jeg, at han er et familiemenneske, der altid er der for sin familie. Han er som menneske altid hjælpsom og altid lyttende.«

Rune D. Rasmussen, CEO ADP

Hos Fredericia Havn, ADP A/S møder man også en direktør, der vil fremad og gerne løber den ekstra mil for små og store virksomheder.

»Kristian er en duracell-kanin. Han er altid i godt humør, fyldt med energi – og han fylder meget på møderne. Han er enormt løsningsorienteret, hvilket er en god forudsætning, når man er erhvervsdirektør. Han er altid inspirerende at være sammen med. Jeg har aldrig lagt mærke til hans alder, før jeg blev gjort opmærksom på, at han blev 60 år. Det siger faktisk meget, for han er enormt energisk at arbejde sammen med og derfor altid det gode indspark på møderne. Et andet positivt træk, som jeg vil nævne er, at man kan hurtigt have fokus på de store navne og virksomheder, men Kristian er også gågadens og den lille butiks mand. Han glemmer aldrig at se sig sig tilbage. Det er et vigtigt træk, men også et meget sympatisk og stærkt træk« siger CEO hos ADP A/S og fortsætter:

»Som menneske synes jeg, at der er mange ting der går igen. Som kollega i PortHouse, så er han en travl mand. Vi kan godt grine over hans kalender, når han farer rundt mellem møder. Han kan godt komme to minutter for sent til et møde, fordi han har travlt. Han er netop den Erhvervsdirektør, der løber mellem tingene. Sådan oplever vi Kristian. Han vil hellere stå og være på farten end at sidde ned, dertil kommer, at han også er sportsinteresseret, hvilket vi deler sammen. Grundlæggende er Kristian et godt menneske, og det er jeg sikker på, han også er privat. Der er mange gode aspekter ved ham.«

Ole Mortensen. MIAMI|TØJeksperten. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

At udvikle en stærk bymidte har været vigtigt for hele Fredericia Kommune, og i den forbindelse har sammenspillet mellem Fredericia Shopping, Business Fredericia og Fredericia Kommune været en vigtig faktor. Formand for Fredericia Shopping Ole Mortensen er meget glad for samarbejdet med Bendix Drejer.

»Han er en fantastisk innovativ mand. Han er god til at samarbejde. Han er og har været et stort aktiv for vores erhvervsliv og by gennem de sidste fem år, og han har trukket os frem på den store klinge. Han er et godt menneske, som altid er positiv, og ser altid muligheder i stedet for begrænsninger,« siger Formand for Fredericia Shopping og indehaver af MIAMI/TØJeksperten, Ole Mortensen.

Kollegerne fejrede i fredags Kristian med flag, morgenbrød og godt humør og netop den glade direktør, er hvad de møder. 

Peder Wittendorff Tind. Foto: AVISEN

Hos Social- og Beskæftigelsesudvalgsformand i Fredericia Kommune, Peder Tind er der også stor glæde over Kristian Bendix Drejers indsats. 

»Kristian og hans team har været enormt proaktive i forhold til vores Jobcenter. Det samarbejde vi har med Business Fredericia og vores Jobcenter skaber resultater. Der er kun stor ros for det arbejde, der er lagt i Fredericia, og det arbejde, der skaber mange jobåbninger,« sider Peder Tind og fortsætter:

»Når man møder Kristian, er det en mand, som man ved, hvor man har. Han er et troværdigt menneske. Man fornemmer altid hans dybe engagement og professionalisme, hvilket jeg har stor respekt for. Med et rundt tal som 60 år, kan jeg kun håbe på, at han vil blive mange år endnu og bidrage til Fredericias udvikling. Han går altid positivt til opgaverne, og det har været med til at løfte erhvervslivet generelt, men rent faktisk hele Fredericia.«

Stephen Bihl. Business Fredericia. Foto: AVISEN

Stephen Bihl, der er Erhvervskonsulent hos Business Fredericia fortæller:

»Kristian er en ildsjæl. Han vil altid stille sig foran sine medarbejdere og bakke dem op. For virksomhederne går han også langt, og han er ligeglad med om, det er den lille mand, der skal have ordnet et skilt, eller den store virksomhed, der skal have noget igennem for at drive virksomhed i eksempelvis Taulov. Han vil hjælpe på den samme energiske facon hos alle typer virksomheder og mennesker. Han er samtidig en terrier, og han giver ikke op. Han bruger massevis af tid på at finde løsninger og muligheder. Han tænker anderledes og altid med brugbare løsninger som et grundprincip. Han er også god til at indbyde til dialog, fordi han ved, at dialogen kan lukke op for resultatet – også når noget er gået i hårdknude. Særligt, når der opstår forhindringer viser han sig som en sand verdensmester i at løse det uden, at man ser det,« siger kollega gennem otte år, Stephen Bihl og fortsætter:

»Kristian er en glad dreng. Han er altid smilende og imødekommende. Han er kendt for at komme med en kvik bemærkning, og så er han god til at lytte på folk. Han ved også, hvornår derter alvor. Han er altid åben for en snak, og så er han meget vellidt. Han er dog også en rodet person på en positiv måde, han kan virke distræt, men alligevel formår han har huske alt.«

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer