Byrådet godkendte i går 2. behandlingen af budget 2020. Der er skrevet meget på Fredericia AVISEN om årets budget, der er indgået af et samlet byråd, men hvad tænker erhvervslivet. Det har vi spurgt Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer om.

Kanalbyen står skarpt denne onsdag i oktober og omfavnes af et roligt Lillebælt. Entreprenørmaskinerne buldrer løs for at hejse, bygge og gøre klar til flere boliger i den nye bydel. På fjerde etage tager Kristian Bendix Drejer i mod os. Vi tager plads på hans kontor, hvor han har sat to kopper kaffe frem og lidt chokolade. Vi vil høre nærmere om, hvad han tænker om budget2020 og hvad medlemmerne af byens erhvervsorganisation Business Fredericia tænker om det sjette samlede politiske budget på stribe.

“Det er grundlæggende et godt budget for vores medlemmer. Man har naturligvis som organisation altid flere ønsker, end det måske er muligt at få igennem på en gang, men budgettet er landet fornuftigt og afbalanceret. Vi er nødt til at have gode budgetter, hvis vi skal skabe vækst, tiltrække nye virksomheder og sikre arbejdspladser i vores område,” indleder Erhvervsdirektøren, drikker lidt kaffe og fortsætter så:

“Det helt centrale var, set med erhvervslivets øjne, det infrastrukturelle, og her sker der noget nu. Når vi tiltrækker nye arbejdspladser skaber det trafik, og det skal vi kunne løse. Vores 21 politikere viser igen denne gang, at de står sammen om de løsninger, og det skaber ro i byen.”

Kan du uddybe, hvor det infrastruktuelle er alfa og omega de kommende år?

“Det er faktisk simpelt. Byens vækst afhænger af det. Mange nye virksomheder er kommet til, samtidig har mange af vores lokale virksomheder oplevet en stor vækst de senere år, hvorfor de har udvidet deres virksomheder. Derfor er jeg glad for udsigten til en opgradering af vores infrastruktur, særligt målrettet de store indfaldsveje, Taulov Transportcenter, Taulov Dry Port og DanmarkC. Det er faktisk en nødvendighed, at vi satser her, hvis vi skal fastholde vores stærke førerposition på transport og logistik, samt energiklynge.

Hvad med beskætigelsesindsatsen – er den god nok?

“Jeg er sikker på, at vi de kommende år vil gå fremad i disse undersøgelser, præcis som vi er gjort i Dansk Industris erhvervsklimamåling. Der er et særligt politisk fokus på Jobcentret, og i den forbindelse er der en kulturforandring i gang, som vi i øvrigt samarbejder med Jobcentret om,” siger Kristian Bendix Drejer og fortsætter:

“Samtidig er virksomhederne positive og vil gerne tage et medansvar. Det oplever jeg, når jeg besøger mine medlemmer. Vi sætter mange både i vandet i disse år, og det må snart slå igennem. Vi lander også en ny samarbejdsaftale mellem LO, Business Fredericia og Fredericia Kommune. Så jeg er sikker på, at vi alle sammen vil arbejde på at løse beskæftigelsesproblematikken. Vi vil indgå endnu et forpligtende samarbejde mellem erhvervslivet, LO og Fredericia Kommune for at intensivere indsatsen, så flere ledige fredericianere kommer i beskæftigelse.

Et andet felt, hvor der er efterlyst handling er i forhold til midtbyens udvikling, hvad gør I her?

“Det er korrekt, der er et fokus. Vi skal sikre en transformation, så vi stadig har en spændende bymidte. Det er vigtigt for bosætningen, for os der lever i byen og ja i helheden, fordi det er vigtigt at have nogle samlingssteder i byen. Det er vigtigt for vores indentitet. I lighed med andre provinsbyer kræver detailområdet en særlig bevågenhed for at overleve på nutidens præmisser,” slår direktøren fast og fortsætter:

“Kommunens ønske om at etablere et nyt koordinerende forum kaldet Byforum med et budget på 3 millioner kroner årligt til en forstærket midtbyindsats, kan være et helt afgørende tiltag for at kunne bevare og udvikle Fredericia som handelsby for fremtiden. På erhvervslivets vegne er jeg håbefuld for fremtiden, og i Business Fredericia er vi parate til at indgå i forpligtende samarbejder.”

Kristian Bendix Drejer slår også fast, at byen allerede får ros for sin bymidte med cafeer, et teater i verdenklasse og den generelle udvikling de seneste fem år.

Hvad siger jeres medlemmer til jer om jeres indsats for dem og ikke mindst, hvordan ser I Business Fredericias fremtid?

“Vi er faktisk meget stolte. 92 procent har direkte adspurgt om os, svaret positivt. Her placerer vi os højest blandt de deltagende byer, men vi er altid i arbejdstøjet, og der er hele tiden opgaver, der skal løses. Der venter meget forude, men det er klart, at når vores virksomheder er tilfredse, så gør vi noget rigtigt. Det er også godt, at vi kan se, at den rolle, vi har som en sammenbindende funktion mellem virksomheder og kommunen, er en rolle, der værdsættes. Men når alt det er sagt, så vil vi naturligvis på vores generalforsamling i 2020 komme med et bud på en 2025 plan,” slutter Kristian Bendix Drejer.

www.eventc.dk
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer