Danmarks ny-fusionerede klyngeorganisation for energi, Energi Cluster Denmark og Center Danmark, etablerer i fællesskab nyt og innovativt kontormiljø i Fredericia. Det glæder erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer, der ser vækst og synergi for Fredericias virksomheder i fremtiden. 

De to organisationer skaber partnerskab og etablerer sig sammen i et fælles kontor for at høste synergien mellem Energy Cluster Denmarks klyngeaktiviteter og Center Denmarks digitale innovationshub.

“Det er virkelig en stor dag i Fredericia. Vores fælles strategiske satsning på energi og klima mellem ADP, Fredericia Kommune og Business Fredericia får endnu et skud på stammen. Det passer perfekt ind i den strategi, som vi præsenterede først på året,” siger Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer, da AVISEN taler med ham.

“Fredericia har fået en flyvende start som energiby – og byen har et kæmpe potentiale, som vi vil udløse de kommende år i Fredericia og Danmark. At Danmarks nye energiklynge Energy Cluster Denmark og Center Danmark etablerer sig i Fredericia er en unik mulighed. Vi har dannet et energi og klimaforum med over 65 energivirksomheder og der arbejdes med forskellige spændende projekter,” uddyber Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer fra Business Fredericia

Hvad betyder det for strategien og det kommenede arbejde?

“Det giver et enormt boost til den strategiske satsning, vi har taget med energi og klima. Det vil være med til at forandre vores by. Samtidig er potentialet for massevis af arbejdspladser på sigt til stede. Det er med andre ord en stor nyhed for hele området. Hos Business Fredericia glæder vi os til at samarbejde med det nye Energy Custer og Center Danmark om konkrete projekter,” lyder det fra Erhvervsdirektøren.

Fredericia har de senere år trukket nye virksomheder og projekter til området. Du var selv med, da Testcenter Danmark blev præsenteret i Gudsø, hvordan føles det, så at se udviklingen med nyheden i baghovedet i dag?

“Det er vildt. Fredericia har de senere år udviklet sig til en by, der ikke bare følger efter andre, men også ser fremtidens muligheder og tager unikke beslutninger, der får byen til at skille sig positivt ud. Et fokus på bæredygtighed, klima, miljø og energi passer samtidig godt ind i vores transport- og logistikben, idet der vil være store synergier, når virksomhederne, forskerne og samfundet arbejder med fremtidens brændstoffer og den grønne omstilling. Fredericia er i gang med at cementere sin rolle som energiby, og vi glæder os, som sagt, til at arbejde videre med projekter, strategi og fremtidens løsninger i samarbejde med forskere, erhvervsliv, ADP og Fredericia Kommune,” siger Kristian Bendix Drejer. 

“I 2018 var det også banebrydende, da idemanden bag Center Danmark, Henrik Thorsen sammen med erhvervsliv, universitetsmiljøer og kommuner kunne præsentere, at Fredericia blev samlingsted for viden, der kunne fremme den grønne omstilling. I dag tog den tidligere industriby endnu et skridt,” slutter direktøren. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer