80-årige Ernst Flemming Pedersen har malet og lavet skulpturer gennem hele sit voksenliv, og har udstillet på flere censurerede udstillinger. Ernst er rundet af den fynske muld. Han er født i Allested, har som barn boet i Harndrup og er opvokset på Brovejen i Middelfart.

Udlandet har altid trukket i ham. I efterkrigsårene var han på besøg i det sønderbombede Berlin, men det blev især flere ophold i Schweiz som blev skelsættende for Ernst. Hans kone Tove fandt han på en rejse til Italien. Hun er dog ikke længere væk fra end København.

(Foto: Hjulmandshuset )
(Foto: Hjulmandshuset )

At være lige så gammel som Den gamle Lillebæltsbro stopper ikke en fynbo. Ernst bliver ved med at skære i træ og fylde farve på lærredet. Det lange historiske perspektiv han har, suppleres af daglige gåture i den fynske natur. Sammen med livets op- og nedture udgør de den fernis, som kan ses på alle kunstværkerne, og som offentligheden nu får glæde af i Hjulmandshuset.

Kunstværkerne omfatter skulpturer primært i træ samt figurative og nonfigurative malerier.

I Middelfart er Ernst kendt af mange, da han har arbejdet som bygningsmaler gennem et langt liv. Mange vil også kende ham som pølsefatter, da han har haft flere kiosker i byen.

Aldermæssigt kan Ernst dog ikke måle sig med Hjulmandshuset, der er et bindingsværkshus fra 1820. Navnet kommer af, at der har boet en hjulmager. I 2015 fungerer huset som udstillingssted for foreningen Vestfynske Kunstnere, hvor også Ernst Flemming Pedersen er medlem.

Udstillingen løber fra torsdag til søndag. Der er gratis entre.

Torsdag den 10. september til søndag den 13. september kl. 11.00 til 16.00

Hjulmandshuset har til huse på Brovejen 386.