FHK har fået gang i både pointhøsten og spillet ser opløftende ud. Efter de første kampe i sæsonen, så det tungt ud i forhold til at nå i det forjættede slutspil, men med opløftende resultater og svigtende formkurve fra de omkringliggende hold, kan der være fornyet håb.

Den seneste runde i Herre Håndbold Ligaen flaskede sig perfekt for FHK. Selv besejrede FHK SønderjyskE, og det var måske for nogen overraskende, men det var ikke så stor en overraskelse, hvis man kigger på det fra helikopteren. SønderjyskE har efter en suveræn start på sæsonen været nede i en bølgedal, hvor de efter maksimum point tre runder inde i sæsonen, blot har hentet tre point siden. Læg dertil, at sønderjyderne var i kamp under 48 timer inden opgøret mod FHK.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

FHK på den anden siden har haft en opadgående formkurve. I starten af sæsonen var der store udsving, særligt på udebane. Nederlagene til Århus og KIF Kolding gjorde ondt på selvforståelsen, og ikke mindst måden det skete på ikke var opløftende. FHK havde spillet fint i første halvleg, men i anden halvleg gik klappen ned.

Siden er Rasmus Boysen kommet til, og om han er svaret på det hele er vendt, er tvivlsomt, men han er uden tvivl kommet med en masse energi og ikke mindst forsvarsmæssige egenskaber. Siden tilgangen af Boysen har FHK indkasseret 31 mål i gennemsnit og kurven har været faldende. Startende med 36 mål mod Aalborg blev der to kampe i træk lukket 31 mål ind og senest scorede SønderjyskE 28 mål mod FHK. Derfor er tendensen klar, at forsvaret har oppet sig markant. I de første fem kampe i sæsonen lukkede FHK i gennemsnit uhørte 35,4 mål ind. 

I starten af sæsonen var FHK ramt af skader, og det kan noget af det forsvares med. Rasmus Thiemer-Jensen var udset en nøglerolle i midterforsvaret, men han kommer ikke på banen igen før 2021, og de spillere FHK har fået tilført op til sæsonen, er ikke forsvarsspecialister. Det har betydet, at FHK har stået på backsene i forsvaret med Anders Kragh Martinusen og Nicolaj Nørager. Nu er FHK gået over til at køre med to forsvarsangrebsudskiftninger, og det har afhjulpet det, da Jesper Lindgren, Rasmus Boysen og skiftevis Mathias Hedegaard og Rasmus Meyer har kompetencer forsvarsmæssigt, der kan lukke ned for modstanderen.

http://adp-as.dk

Som det ser ud kommer FHK til at kæmpe med SønderjyskE, Århus og KIF Kolding med mindre Ribe-Esbjerg vågner op fra de døde. Tre point er det blevet til for de ellers storsatsende sydvestjyder, der har en spillertrup og et budget, der skriger langt væk af slutspil. Sådan er det ikke, og det ligner i stedet, at det bliver til endnu en skuffende sæson i havnebyen med de store ambitioner.

I den anden ende af tabellen ser Aalborg ud til at skille sig ud sammen med GOG, men til gengæld har Skanderborg og Mors-Thy overrasket med at levere på et højt niveau fra sæsonens start, men om de holder på den lange bane er lidt mere tvivlsomt. Især fordi klubber som Skjern og TTH puster dem i nakken.

Holder FHK niveau, så står døren til top-8 på klem, og så kan det blive en sæson, hvor klubben er med i ræset om at komme i slutspillet længe.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer