På grund af Coronasituationen er mange unge i år nødsaget til at droppe deres planer om et eller flere sabbatår. Det kan være udlandsrejser, men det tyder også på, at mange unge generelt i disse tider mister deres job – også sabbatjob. Umiddelbart er prognosen at de unge, som planlægger et eller flere sabbatår med job for at få råd til at rejse, vil få meget svært ved at skaffe sig et job.

Hvis disse unge ikke er klar til videreuddannelse her og nu, kunne det være rigtig fornuftigt at satse på en erhvervsuddannelse, ikke nødvendigvis en af de lange, men der er mange muligheder for en kortere uddannelsesaftale.

Det er typisk de unge, der mister deres job først. Derfor bliver det også meget svært for f.eks. de kommende studenter, der efter sommerferien satser på 1-3 sabbatår.

Som nævnt er der et kvalificeret alternativ – en erhvervsuddannelse. En erhvervsuddannelse er overset af de unge og deres forældre samt af mange vejledere, da det er en uddannelsesmæssig krølle og ikke umiddelbart den direkte vej. Ved at vælge en erhvervsuddannelse, får de unge muligheden for at holde en anden form for ”sabbat” samtidig med, at de får nye kompetencer, og tjener penge.

Det er via erhvervsuddannelsen TRIN 1 (f.eks. Smedeuddannelsen ”Bearbejdning”) med en varighed på omkring et til to år og løn fra første dag i form af en NY MESTERLÆRE eller GAMMELDAGS MESTERLÆRE – også kaldet praktikadgangsvejen. De unge med en studentereksamen vil også kunne få afkortet erhvervsuddannelsen via merit/godskrivning.

Nogle unge vil givetvis også blive bidt af den alsidige og spændende praktiske hverdag, de møder på jobbet og vælge at forsætte deres erhvervsuddannelse med TRIN 2 og for nogle uddannelser også med TRIN 3. Derudover vil der også være mulighed for at kunne rejse ud med løn og alt betalt i form af job eller projekter, som skal udføres eller med et EU-betalt praktikophold i udlandet under ERASMUS+ programmet mv.

De kompetencer de unge opnår ved erhvervsuddannelsen, vil også være positive i forhold til den kommende videreuddannelse i form af, at der i nogle tilfælde kan gives afkortning og/eller merit i den videregående uddannelse til eks. Ingeniør og Maskinmester mv. Det praktiske fundament vil også understøtte og supplere læringen og motivationen i den teoretiske videreuddannelse samt give værdifulde og relevante kontakter til erhvervslivet i relation til studiebesøg og projekter mv. Derudover vil erhvervsuddannelsen og erhvervserfaringen i mange tilfælde også give mulighed for flere og bedre lønnede studiejob. Det er en meget positiv kvalifikation i forhold til det første job efter afsluttet videreuddannelse.

Virksomhederne skal selvfølgelig også have øjnene op for denne mulighed og benytte sig af den.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer