6. Juli-dagene bliver i år krydret med med en vaskeægte trubadurkoncert, for en stund er Lars Lilholt trukket i landsoldatuniformen. Det er noget jeg som kulturredaktør har efterlyst, at 6. Juli dagene bliver en kæmpe fest med mange arrangementer, der nødvendigvis spiller på de historiske minder.

Det er med stor fornøjelse, at jeg læste, der skal være Lars Lilholt-koncert den 6. Juli, ikke fordi det forstyrrer programmet, men fordi, at jeg altid har ønsket at byen skulle eksplodere i alle retninger på vores festdag.

Lars Lilholt er kendt for de store udendørskoncerter, hvor hans musik passer godt ind i klassiske omgivelser, derfor er det en perfekt placering med Kastellet. Holder vejret, som det selvfølgelig gør den 6. juli, bliver det en perfekt aften.

Hvis man ikke kender eller har hørt om Lars Lilholt, har man enten været bortrejst fra Danmark i lang tid, eller været døv. Hans største hit havde været udgivet i nogle år, da “Kald Det Kærlighed” blev en gigantisk landeplage i 1990. Sammen med Kim Larsens, “Kvinde Min”, anses den som en af de mest populære danske sange nogensinde.

Lars Lilholt er helt sin egen og hans musik og koncerter kendetegnes ved at være et mix af stilarter. Når man er i selvskab med det erfarne Lilholt Band kommer man omkring 60’ernes rockmusik, den danske og irske folkemusik og de er ikke bange for at bevæge sig ud i renæssancemusik. Lars er en fantastisk tekstforfatter og kan om nogen få historiske begivenheder, sagn og myter ned i en spiselig sang.

Lars Lilholt har været god til, ikke at give så meget ud af sit privatliv, så han har ikke fyldt de kulørte blade, som så mange andre kunstnere. Men alligevel tonede han pludselig frem i det populære musikprogram, “Toppen af Poppen i 2015”, hvor vi fik et mere personligt indblik i den populære nordjyske trubadur.

Jeg har været til flere Lars Lilholt-koncerter og det ender næsten altid i fællessang og instrumentet fløjten er sjældent så repræsenteret, som når Lars Lilholt Band spiller. Jeg er sikker på, at de i kastellet får de bedste forudsætninger til at vise, hvorfor de bliver kaldt “De Lyse Nætters Orkester”.

Koncerten er arrangeret af EventC og biletter kan købes her.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her