Hvorfor tillader Fredericia Kommune, at dens ansatte ikke overholder landets love? Jeg har været bisidder i Fredericia Kommune i de sidste 7 år, og det opleves stort set i alle afdelinger, som arbejder på det sociale område, at fortrolige oplysninger videresendes, tavshedspligten ikke overholdes og familier drøftes i negative og hånlige vendinger, ved kommunens frokostborde. Både i kommunen og i kommunens institutioner. Hvorfor har Fredericia Kommune ingen politik på det område?

Når sådanne ting forekommer i en kommune, kan det altid føres tilbage til kommunens øverste ledelse, der åbenbart har besluttet at de personer, som kommunen opfatter som negative, bare skal ignoreres!. Mon ikke der er flere end de 50, som borgmesteren har omtalt? Burde det ikke være byens politikere og kommunale ledere, der ligger niveauet for, hvordan vi skal behandle og omtale hinanden i byen? Mit indtryk er, at det er sladder og rygter, der bestemmer, om man er ildeset i kommunen eller ej. Det er som om, at byens politikere og øvrige ledelse har glemt, at de er aflønnet af borgerne? De fleste af byens politikere svarer ikke engang, når man henvender sig.

Når man i kommunens byråd har givet hinanden håndslag på, at intet negativt må komme frem i denne valgperiode og samtidig fortæller medarbejderne, at de skal tale byen op, kan det virkelig bekymre, da der så vist må være fejet meget ind under gulvtæppet, som ikke tåler dagens lys? “Tale byen op” er det den nye udgave af “Kejserens nye klæder”?

Hvordan skal nye medarbejdere i kommunen kunne jonglere rundt i et sådan system? Og hvordan vil nye tilflyttere, som eventuelt får brug for hjælp føle sig til rette i byen?

Det bedste for byen og dens borgere ville være, at politikerne var ærlige og åbne og gjorde noget ved problemerne, i stedet for at dysse dem ned og lade som om, de ikke eksisterer? De fleste af byens borgere har opdaget, hvordan Fredericia i virkeligheden har det. Nu kan vi bare håbe på, at politikerne også opdager det!

Karen Møberg
Blåhøj 12
7000 Fredericia