Der er mange, der nyder at se programmer om det kære køretøj, bilen. Der er et hav af forskellige programmer. Men et af de mere legendariske shows, Top Gear, kommer nu i dansk version.

Top Gear er et britisk tv-program, der primært handler om biler. Det er siden starten i 2002 blevet det mest sete faktuelle fjernsynsprogram i verden. Det har til tider provokeret og haft en kontroversiel stil, men humor har altid været omdrejningspunktet selvom slutproduktet er viden.

Nu kommer programmet så på dansk tv og det bliver med et velkendt trekløver. Danmarks hyggedarling Felix Smith, skuespiller Dar Salim og den tidligere racerkører Jesper Carlsen bliver de nye stjerner i den populære BBC produktion.

Discovery Networks Danmark har købt rettighederne til Top Gear af BBC Studios Nordics, produktionen er i gang og de første programmer vil ramme skærmen på Kanal 5 i foråret 2020.

Det bliver spændende om vi får en dansk udgave af det stig

Felix Smith er selv bilentusiast, han har sågar et Mercedes Benz logo tatoveret på kroppen.

“Top Gear’ er mit alltime yndlingsprogram, og jeg var ikke to sekunder i tvivl om, at det her skulle jeg lave. Jeg har interesseret mig for biler lige så længe, jeg kan huske og et af mine mål i livet er at prøve at køre så mange forskellige biler som muligt. ‘Top Gear’ passer perfekt ind i den ambition. Jeg er stolt og lykkelig over at få lov til at drøne Skandinavien rundt med to gode venner i nogle af verdens fedeste biler. Det er svært for mig overhovedet at kalde det et arbejde”, siger Felix.

Dar Salim kender de fleste måske kun som skuespiller, men han har også det sorte bælte i karate og er uddannet pilot. Han elsker motordrevet fart og spænding og er ligesom Felix glad for værtsrollen.

Hvis du ikke kender programmet er her en god grund til at se det

“Jeg er ikke lige så erfaren en kører, som mine to medværter, men jeg elsker fart og har altid gjort det. Det har aldrig været et fokus for mig i mit liv, men åbenbart altid været en naturlig del af det. Jeg har trods alt fløjet flyvemaskiner, sejler speedbåd, kører motorcykel og hurtige biler”, siger Dar.

Sidste mand i trekløveret af værter er racerkører Jesper Carlsen, han arbejder som Relation Manager for den danske formel 1 stjerne Kevin Magnussen.

“Jeg elsker biler og er egentlig ret nørdet omkring dem. Jeg finder stor nydelse ved at køre gode biler, som nærmest taler til og kræser for chaufføren. Når jeg sætter mig i en lækker bil, kan jeg sjældent skjule min begejstring. En kraftig motor og nogle lækre detaljer, så er jeg solgt”, siger Jesper Carlsen.

https://www.facebook.com/menyfredericia/