Det mindede mest af alt om en actionfilm. Bevæbnet politi og et skuddrab er ikke hverdagskost i Fredericia, og det har givet plads til reflektion.

Jeg sad og drak kaffe med mine kollegaer. Pludselig ringede telefonen, da en kilde havde set massivt politiopbud og afspærringer omkring Korskærvej og I.P. Hartmansvej. Der blev kigget på mig og sagt: “Kør derud, Patrick.” På det tidspunkt vidste vi ikke, hvad der var sket og jeg tænkte tanken, at det kunne være politiskoleelever, der øvede.

Jeg tog turen fra byen via Lumbyesvej ved Madsby Legepark, og på den strækning så jeg en politibil komme kørende stille og roligt i retning mod byen. Min første tanke var: “Nå, så er det sgu nok overstået.”

Det var langtfra tilfældet. Jeg kørte hen mod Korskærparken uden at være helt sikker på hvor det var henne, at der var sket noget. Da jeg kørte forbi Ullerup Bæk Skolen Afd. Nørre Allé så jeg en politibetjent stå for enden af en afspærring med en maskinpistol og så vidste jeg, at det ikke var for sjovt. Faktisk tænkte jeg: “Er det virkelig?” Sådan noget har jeg aldrig oplevet før.

I min tid på Fredericia AVISEN har jeg blandt andet dækket drabet i Erritsø tilbage i efteråret 2019, men der var det ikke så voldsomt med politiet. Efter at have parkeret bilen gik jeg hen mod Korskærvej og viste mit pressekort til politiet ved afspærringen. Det er normal kotume så de ved, at man ikke bare en nysgerrig borger, som politiet ikke vil have stående tæt på

Politiet ved afspærringen på Korskærvej var ikke bevæbnet og jeg gik derfor hen mod betjenten, som jeg kørte forbi. Efter at have præsenteret mig for ham så stod vi og snakkede lidt om, at det sgu ikke var helt godt med situationen i området.

Betjenten ved I.P. Hartmansvej. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

I forbindelse med sådan en episode, som den vi var vidne til, går der altid mange rygter. Det er god presseetik at vente med at skrive noget om sådan en sag til det er bekræftet. Kort tid efter min snak med politimanden kom meldingen, at der var tale om en skudepisode, hvor en 24-årig mand var blevet ramt i brystet.

Jeg tænkte hurtigt, at det skulle vi have formidlet videre og pludselig stod jeg midt i en Facebook-live. Rekord mange så med og godt pumpet op af adrenalinen, som det giver at være ude til sådanne opgaver, fik jeg fortalt de sparsomme oplysninger vi havde i sagen.

En halv times tid senere blev det endegyldigt bekræftet, at den 24-årig mand var afgået ved døden og det satte sit præg. Grædende personer gik rundt i området omkring Korskærvej 6, hvor en menneskemængde blev udgjort af venner, beboere, politi og presse.

Som tiden gik fik jeg en ny oplevelse. For enden af Korskærvej 2-6, ved en kælderdør, blev anholdte personer ført ud i blå dragter. Igen var det en oplevelse, der mest af alt mindede om en filmscene, men der har producerne altså ramt hovedet på sømmet, når man står og oplever den slags i virkeligheden.

Korskærvej 2-6 dannede rammen om meget af episoden. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Timerne gik og gik, og det blev mere og mere stille. Det betød, at der var blevet tid til at få en bid mad og få opladet telefonen, der efterhånden var nået langt ned strømmæssigt. På redaktionen havde vi aftalt, at vi skulle tage spadestikket dybere og tale med politikere om drabet, da det fandt sted i et område, hvor der ydes en særlig politisk indsats. De historier blev banket ind, og så var det ellers tid til endnu et besøg i Korskærparken.

Ved 21-tiden parkerede jeg bilen på ALDIs parkeringsplads og det første jeg så var en ligvogn køre væk fra afspærringen. Det var startskuddet til en nedtrapning af efterforskningen i området. Afspærringen blev kort tid efter ophævet, mens civilepolitbiler fortsatte med at køre rundt i området.

Ved 21-tiden pakkede politiet sammen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Efter at have gået lidt rundt og talt med de få resterende pressefolk i området gik turen hjem og den mest vilde arbejdsdag fik sin ende.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer