Fredericia AVISEN holder øje med de nye tendenser og tør tit mene noget om de aktuelle nyheder. Sådan var det også med, Undskyld Norge, og jeg må nok som kulturredaktør stå for skud, når seriens 4 afsnit kun rammer 42.000 seere.

Det kommer som en overraskelse og det er nok mest pengepungen bag VIASAT som lider det største tab, næst efter Casper Christensens store ego. Det lignede i mine øjne en succes og en stor mulighed for Casper Christensen for at generobre sin position som solokomiker, iderig og nyskabende. Jeg er vild med Casper Christensen – også når han fejler, vi er næsten lige gamle og hans karriere udsprang foran øjnene på mig. Jeg havde lang snor og store forventninger til, Undskyld Norge og jeg må tilstå, at jeg har set det tredje afsnit tre gange.

Det har været en sand rutchetur for seertallet, selvom man har placeret programmet lige efter, en af de helt store seerslugere som er Robinson Ekspeditionen. Enten er seerne faldet i søvn til Kjeldbergs vanetv, hvor danskere skal lave intriger og alliancer eller også vælger de bevidst en af Danmarks mest kendte og respekterede kunstnere ryggen.

Undskyld Norge startede ud med skræmmende 73.000 seere på premieren, skræmmende i den grad, at et genbrugsprogram som Robinson Ekspeditionen ses af over 200.000 seere. Undskyld Norge har i løbet af de tre episoder som er blevet vist næsten halveret sit seertal og ramte med episode tre kun 42.000 seere. For at sætte det i et perspektiv så ramte lørdagens håndboldkamp i thansen ARENA 154.000 seere på TV2

Tanker om hvorfor det er et flop?

Det mest åbenlyse er, at Casper Christensen ikke er sjov alene, eller at den del af makkerskabet han udfører med Frank Hvam mangler. Det er til tider ensformigt i serien, at Casper er totalt urimelig, selvoptaget og virkelighedsfjern og den eneste det rigtigt går ud over er Casper selv. Det er nok kun, fordi jeg er fan af Casper Christensen, at jeg stadig synes hans humor virker. Men det er i serien et kort fix og klart en Casper Christensen i en middelmådig form.

En anden ting kan også være platformen som er VIASAT og den så kan ses på andre streemingstjenester også. For mit vedkommende ser jeg det på YOUSEE og i direkte modtakt til alle trends, så kan man nærmest kun se et program ad gangen. Det gør det i hvert tilfælde ikke så tilgængelig som andre serier.

Casper Christensen har haft sine største succeser, når der har været skelet eller kopieret koncepter, eller når han har været omgivet af ligesindede kollegaer. Der er ikke nogen som Casper, og det er både hans force og i en serie, hvor han står alene med et ligegyldigt og tidligere set manuskript det modsatte. Men Casper er en trendsetter og han plejer at være først med det nye, derfor er jeg lidt bekymret over seertallene. Det virker ikke som om der er nogen, der for alvor har knækket koden i tiden efter flow-tv.

Jeg hænger i og ser serien om Caspers egotrip i Norge videre.

www.handelsbanken.dk/fredericia