Af Poul Sørensen, kandidat for Konservative til KV21 i Fredericia

Det er en ærlig sag at blive arbejdsløs, det kan ske for alle. Ligeledes er det godt, at vi i samfundet har et sikkerhedsnet i form af arbejdsløshedsunderstøttelse eller offentlig bistand, som kan holde en kørende i en periode. Men det er ikke ok at blive hængende i systemerne. I Danmark er der en samfundskontrakt mellem borgerne og samfundet. Vi har et velfærdssamfund, fordi der er en solidarisk aftale om, at vi alle skal bidrage med det, vi kan. Vi har en ret til at blive hjulpet, men vi har også pligten til at bidrage. Vi skal om muligt være selvforsørgende.

Fredericia Dagblad skrev for kort tid siden en lederartikel om ca. 25000 østeuropæiske arbejdere, der laver meget af det, som vi danskere vælger fra.

Vi har i avisen ligeledes kunnet læse, at et rengøringsfirma i hovedstaden med 450 ledige stillinger er lykkedes med at få to ansat med hjælp fra jobcenteret. Til almindelig oplysning må man forstå, at der er over 24000 ledige i hovedstadsområdet.

 Direktøren for firmaet har til Berlingske forklaret, at han ringede rundt til de ledige. ”Nogle sagde: Jeg vil ikke arbejde”, og så lagde de på. Andre sagde, at det ikke var et interessant arbejde for dem. De fleste tog slet ikke telefonen. Nogle kaldte vi til samtale, men de mødte ikke op … de dage vi holder samtaler, booker vi otte mennesker til kl. ni, for så er vi måske heldige, at der kommer en”.

Mon det kun gælder for hovedstadsområdet? Hvor er arbejdsmoralen? Løfter de ca. 12000 ansatte ved Jobcentrene deres opgave godt nok?

I ovennævnte sag er det næppe kvalifikationsmangler, der er grunden til at stillingerne ikke bliver besat. Jeg kan godt forstå, at man efter endt studium eller efter at være blevet arbejdsløs, bruger nogle måneder på at søge arbejde, der så meget som muligt passer til ens ønsker og kvalifikationer; men det går ikke, at vi i en tid, hvor erhvervslivet skriger på arbejdskraft, ikke kan tage et andet arbejde, selv om det ikke lige er førstevalget.

Har man nogen form for arbejdsevne skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet og tage det arbejde man bliver anvist, ellers skal kassen lukkes i, alt andet er at latterliggøre de mennesker, der via deres skatter betaler gildet.

2 KOMMENTARER

 1. Kan kun give Poul Sørensen ret i sit oplæg. Der er alt for mange, som ikke gider arbejde eller vægrer sig ved at tage et job, der måske ikke lige passe ind her og nu, desuden er der alt for mange blandt indvandrerne, som ikke har lyst til at bidrage til den fælles velfærd, og dem har jobcentrene svært ved at få ud på arbejdsmarkedet. Et par sagsbehandler skrev på et tidspunkt i medierne. Vi møder så megen modstand fra deres side, og til sidst giver vi efter. Hvorfor gør man det? Hvorfor bliver de så ikke trukket på samme vis som danskerne? Hvorfor bliver de ikke allerede sat i arbejde, når de ankommer til et asylcenter, hvor de kunne lave deres egen mad og gøre rent, for så var de i gang og brug de penge på ældre, som får en elendig rengøring også på plejehjemmene. De har næppe haft støttepædagoger på, der hvor de kommer fra. De, som kommer til Danmark, skal lære at forsørge sig selv.

 2. Hr. Poul Sørensen nu er det ikke alt man skal tro på, det virker lidt tyndt, at du citerer andres telefonsamtaler, for hvor er dokumentationen på at det er rigtig ?. Man kan også sige, at det ikke er videnskabeligt det du fremlægger. Hvis du vil gør dig som politiker, så er du nød til at fremlægge troværdig dokumentation.

  Hvor er praktikpladserne til at uddanne de unge ? som jo vil udvide udbud på arbejdskraft som der efterspørges ?

  Nu er du ikke selv ung Poul Sørensen ?, og du har talt om hvordan man skal behandle de gamle her i valgkampen, MEN hvor er du når vi taler om + 50 som meget gerne vil tage de job du snakker, men de fravælges af arbejdsgiverne fordi de er gamle og nogle også slidte, hvor er du Poul ?

  Hvor er du ?, når netop arbejdsgiver ønsker billig arbejdskraft fra øst fordi det gør det nemmere at overtræde spille reglerne på arbejdsmarkedet, hvor er du Poul ?

  Hvor er du Poul ?, når en arbejdsgiver har ladet udenlandske arbejdstager arbejde med asbest, som vi netop har set ? hvor er du Poul ? eller når de får en container til at bo i

  jeg vil kalde det politisk plattenslager, det du kommer med.

Skriv en kommentar