Nej, faktisk kan flere af os se frem til at komme til at bo mere bæredygtigt indenfor få år. Derfor sætter HUSET i samarbejde med Middelfart Kommune og Arkitektforeningen fokus på bæredygtigt byggeri på Arkitekturens Dag 2015.

Et hus bygget af gartneriaffald og genbrugsmaterialer, som kan bygges og skilles ad igen med størst mulig grad af genanvendelse. Hvis du ikke ligefrem har beskæftiget dig med økologi og bæredygtige løsninger inden for byggeri, tænker du måske: Hvad har det med mig at gøre?

Men lige nu bygges sådan et hus i Middelfart i HUSETs byggeudstilling, som er blevet nyt centrum for bæredygtigt byggeri. “Det Biologiske Hus” kan meget vel blive en prototype på fremtidens boligbyggeri.

Hvorfor bygge bæredygtigt?

Vores ressourcer bliver mere og mere knappe, og byggeri er en af de sektorer, hvor vi alle kan sætte ind – både i forhold til de materialer, vi bygger i, men også i forbindelse med, hvordan vores huse fungerer bæredygtigt, når vi bor der, og hvordan vi bortskaffer huset på en bæredygtig måde, når det skal rives ned.

Bæredygtigt byggeri handler både om helt nye metoder og spændende landvindinger, og om at skue lidt bagud og lære af fortidens bygmestre. For det er ikke irrelevant, hvordan man tidligere gennem byggeriet beskyttede sig mod varme og kulde, før der var aircondition og radiatorer til.

 

Se og hør om fremtidens byggeri

På Arkitekturens Dag er alle velkomne til at komme, se med egne øjne og høre om bæredygtigt byggeri. Tre arkitektfirmaer vil fortælle om deres erfaringer i arbejdet med bæredygtighed og viser eksempler.

Byggepladsen for ”Det Biologiske Hus” – HUSETs bæredygtige byggeri, der skal stå færdigt i 2016 – vil skabe rammen omkring temadagen. Byggepladsen er placeret i HUSETs byggeudstilling.

Det giver alle interesserede mulighed for at følge med og blive klogere på de unikke metoder og materialer, der bliver brugt i byggeriet på stedet. Det kræver ikke tilmelding at deltage i temadagen, men det er muligt at bestille et måltid mad efterfølgende i HUSETs restaurant – kræver dog forhåndstilmelding inden kl. 12.00 samme dag.

Se programmet her